49er Grand Prix 2012. II. forduló


A verseny helye: Balatonföldvár
A verseny ideje: 2012. június 9–10
Résztvevő hajóosztály: 49er
A verseny rendezője: Spartacus Vitorlás Egylet
Versenyvezető: Erdélyi Béla
Versenybíróság elnöke: Eszes Bernadett
Versenyorvos: Dr. Ujhelyi Rita


Szabályok
A versenyen a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) a „Vitorlázás 2009–2012 Versenyszabályai”, a Magyar Vitorlás Szövetség 2012. évre érvényes Általános Versenyutasítása és Rendelkezései, valamint a 49er hajóosztály osztályelőírása érvényesek.

Változások az MVSZ Általános Versenyutasításához képest
Önkéntes büntetésvállalás: 360 fokos forduló.
Időkorlátozás a futamidőre: 45 perc.
Időkorlátozás az első pályajelnél: 15 perc.
Az első érvényesen befutott hajó után 15 percen kívül célba ért hajó időntúliként (DNF) kerül értékelésre.

Nevezés ideje és helye
2012 június 8-án 19.00–20.00 óra, 9-én reggel 07–08 óra között a Spartacus Vitorlás Egylet balatonföldvári versenyirodáján.
Nevezést előzetesen elfogad a rendezőség e-mailen: spari@spartacus.hu
A verseny minimum 6 (hat) érvényes nevezés esetén kerül megrendezésre.

Nevezési díj
4000.- Ft/fő. (Az 1994. január 1-jén és azután született versenyzők számára 2000 Ft/fő)

Felszerelés limitálása
A versenyen csak egy szett vitorlát (azaz 1 nagyvitorlát, egy orrvitorlát, egy genakkert) és egy árboc-előremerevítőt (forstay) lehet használni. Ezeket a felszereléseket csak a rendezőség külön engedélyével lehet cserélni.

Versenyprogram, rajtidők
A versenyvezetőség 8 futam lebonyolítását tervezi. Az első futam rajtideje 2012. június 9., 11.00 óra. További futamok ráindítással. Egy nap 4 (négy) futam rendezhető. 2012. június 10-én vasárnap 16.00 óra után a rendezőség nem indít rajtot.

Versenypálya
Balatonföldvártól nyugatra elhelyezett, alkalmanként kitűzött cirkáló–hátszél típusú pálya, alul telepített rajt- és célvonallal. A szél felőli pályajel szimpla bója (1), a szél alatti pályajel két bójából álló kapu (2a, 2b). A pálya teljesítése: Rajt-1-kapu-1-Cél ( két kör). Pályamódosítás és pályarövidítés nincs!

Pályajelek
Sárga, felfújható műanyag bóják, a rajt- és céljel piros-fehér csíkozású zászlós bója.

Értékelés
Az értékelésre vonatkozó előírásokat az MVSZ 2012. évre érvényes Általános Versenyutasítása tartalmazza. Öt (5), vagy annál több teljesített futam esetén 1 futam kieső.

Díjazás
I-III. helyezett éremdíjazásban részesül. Díjkiosztó az tolsó futam befejezése után kb. másfél órával a balatonföldvári Spartacus telepen.

Egyéb rendelkezések
Az versenysorozaton az ISAF Hirdetési rendelkezései érvényesek. Minden hajónak rendelkeznie kell érvényes felelősségbiztosítással. Ennek meglétét a versenyiroda nevezéskor ellenőrzi, hiánya esetén a nevezést elutasítják.

Szavatosság kizárása
A versenysorozaton való részvétellel kapcsolatos vagy annak folyamán előforduló vagy okozott személyi és vagyoni károkért, károsodásokért a versenysorozatot rendező szervezet, testület, illetve az azokban résztvevő személyek semmiféle szavatosságot vagy felelősséget nem vállalnak. A versenyen minden résztvevő saját felelősségére vitorlázik!

Jó szelet!

Rendezőség

ÓVD A BALATON TISZTASÁGÁT ÉS ERRE MÁSOKAT IS FIGYELMEZTESS!

A Spartacus telepre gépkocsival behajtani parkolás céljából tilos.


+ Letölthető kiírás