Spartacus Vitorlás Egylet

Optimist Csapatbajnokság

2012. június 4. 11:29
admin

A 420-as csapatot követve optimisteseink is a Fertő-tavon szerepeltek, de ők a magyar oldalon. Az idei csapatbajnokságot rendhagyó módon a Fertő-tóra írták ki, mely a szél, a rendezés, a helyszín, és a vendéglátás szempontjából is kiváló helyszínnek bizonyult.

Sajnos viszont nem mindegyik opés klub gondolta úgy, hogy elutazik a versenyre, így a tavalyi rekord /13csapat/ részvétel után idén csak 6 csapat nevezett. Számunkra örömteli, hogy mi voltunk az a klub aki színtiszta klubcsapatot tudott indítani ráadásul kettőt is, viszont az már sajnálatos, hogy a többi megjelent klub erre nem volt képes vagy pedig a jobb nyerési esélyekben reménykedve vegyes csapatokat indítottak. Sajnos kevés a gyerek a magyar vitorlázásban. Sebaj, a legjobbak így is jelen voltak valamint csak az tud és akar bajnok lenni, aki el is indul a versenyen. Pénteken a késő délután érkezés ellenére gyorsan rendeztük a sorokat és 3 próbafutamra kihajózott a két csapatunk, hogy az előző hétvégén konkrétan erre a versenyre tanultakat felelevenítsük.

Az idősebb csapatunkat Niki, Lilla, Áron, Kristóf, míg a fiatalabbat, Andris, Balu, Gergő, Móci négyesek alkották. Mivel nem érkezett több nevezés, ezért az első számú közleményben az állt, hogy egy kör helyett kettő lesz lebonyolítva tehát minden csapat kétszer fog találkozni mindenkivel a rajtvonalon. Az első napon gyengécske D- DK-i szélben le is ment az első kör mely számunkra meglehetősen jól alakult. Az „idős” csapatunk 5-ből 5 futamot nyert kis szerencsével, a „fiatal” pedig 5-ből 3-at, sajnos az a kis szerencse náluk nem volt meg. Ezzel az első és a harmadik hellyel zártuk a napot.

A második nap már É-i szintén gyengécske /1-1.5 Bft./ szélben, sokkal több izgalmat tartogatott magában. Mindjárt az első futamban kikapott az „idős” csapatunk az egyik legveszélyesebb ellenféltől a RIVE-BYC 1-es csapatától. Ezután a „fiatal” csapatunk rögtön megcselekedte amit megkövetelt a haza, óriási csatában bosszút álltak az „idősekért”. Ez számukra nagyon jól jött mivel a nap elején a dobogó harmadik fokáról a másodikra való előrelépést tűzték ki célul. Természetesen a bajtársiasság az „idős” csapatban is élt, ők az előző napi formájukat folytatva már nem hibáztak így 10-ből 9 futamot nyerve magukénak tudhatták a csapatbajnoki címet, mellyel megteremtették az esélyt a fiatalok számára. Fiataljaik eközben kikaptak a Spari „idős” csapata ellen -amely egyébként a leglátványosabb futam volt az egész rendezvény alatt. A RIVE-BYC 1-es és 2-es csapata is begyűjtött közben egy-egy vereséget, ami a fiatalok utolsó futamát döntő/szétlövés titulusba emelte. Ha nyernek másodikak, ha nem akkor a parton való számolás után derül ki hol végeznek. Sajnos sok apró bosszantó hiba miatt a győzelem itt nem sikerült, de ez talán írható a fáradtság számlájára.

A csapatversenyzés teljesen más mentalitást igényel, fizikális terhelése a testnevelés órán matekozáséhoz hasonlítható. Ez a fáradtság már látható volt a kicsiken. Sajnos a kialakult döntetlen miatt , 10-ből 6 futamgyőzelemmel csak a negyedik hely jutott nekik. Ez láthatóan elkeserítette őket, de az mindenképpen vigasztalhatja őket, hogy végig hősiesen küzdöttek, valamint a Spari 1 vs. Spari 2 csatában részesei lehettek a verseny leglátványosabb futamának, melyet a helyszínen sokan megemlegettek. Mindkét csapatnak gratulálhatunk, a győztesek pedig elhelyezhetik a Csapat bajnoki vándorkupát a Szpari dísztermében.

Üdv, Dani


+ Végeredmény (letölthető PDF)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


7 − = nulla

(Spamcheck Enabled)