F. W. RAIFFEISEN PRIVATE BANKING KUPA

A One Design Trophy IV. fordulója
Balatonföldvár, 2012. június 30 – július 1.


A verseny támogatója:


Rendező szervezet: Spartacus Vitorlás Egylet, Balatonföldvár
Versenyvezető: Erdélyi Béla
VB elnök: Tahy Péter
Versenyorvos: Dr. Marton IstvánHajóosztályok

Asso99, X35, Melges 24, 8m One Design, Elliott770, J24, Sudár Regatta, Scholtz22, meghívottként a Dragon osztály. A verseny része a 2012. évi One Design Trophy sorozatnak, annak 4. fordulója.

Szabályok
A versenyen a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) a „Vitorlázás Versenyszabályai 2009-2012” (továbbiakban Versenyszabályok) az MVSZ 2012. évre érvényes Általános Versenyutasítása és Versenyrendelkezések, valamint az érintett hajóosztályok osztályelőírásai érvényesek.

Részvételi jogosultság
Az MVSZ 2012. évi Versenyrendelkezések 1. pontja szerint.

Nevezés
2012. június 29-én 18-22h és 30-án 7-8h között a Spartacus Vitorlás Egylet irodájában. A rendezőség előnevezést elfogad a spari@spartacus.hu e-mail címen is Az előnevezés akkor válik érvényessé, ha a nevezési időben a versenyirodán:
· bemutatásra kerül a nevezési feltételeket igazoló összes irat
· a csapat képviselője aláírásával igazolja a nevezést
· a nevezési díj kiegyenlítésre kerül

Melges24 és J24 osztályban nevezéskor ellenőrzésre kerül a legénység súlya, amely -fürdőruhában mérve- nem haladhatja meg az osztályelőírásokban foglaltakat. Egy hajó legénységének egyszerre kell megjelennie a mérlegeléshez. Amennyiben a legénység súlya meghaladja a fenti limitet a nevezési idő végéig újra méretheti magát. A legénység súlyát csak a nevezési időszakban ellenőrizzük.

Nevezési díj
6.000.- Ft/fő. Az 1994. január 1-jén és azután született versenyzők után 50%-kal csökkentett díjat kell fizetni. Az 1998. január 1-jén és azután született versenyzők (mocók) nevezési díjat nem fizetnek.

A versenyzők tájékoztatása, parti jelzések
A Versenyvezetőség a Spartacus klubház víz felöli oldalánál lévő hirdetőtáblára kifüggesztett közlemények útján tájékozatja a versenyzőket.
„D” lobogó a parti árbocra felhúzva egy hangjellel: 50 percnél nem hamarabb rajt következik (parti halasztás esetén).

Versenypálya
A Versenyvezetőség két, külön pályát tűz ki a Balatonföldvártól Ny-ra eső vízterületen:
„A” pálya (rajthajón zöld zászló): Asso99, X-35, Melges 24, 8m One Design
„B” pálya (rajthajón piros zászló): Elliott770, J24, Sudár Regatta, Scholtz22, Dragon
Mindkét pálya cirkáló-hátszél rendszerű pálya, felül terelőbójával, félszeles befutóval. A pálya teljesítése: rajt-1-2-3-1-2-3-cél. Pályarövidítés nincs.

Pályajelek
Az „A” pályán sárga, a „B” pályán vörös, felfújt, műanyag bóják. A rajt- és célvonal telepített, végeit a rajt/célhajó narancs zászlós árboca és piros-fehér (rajt) illetve kék(cél) zászlóval ellátott bója jelzi. Az 1-es bója irányszögét a rajthajón fekete táblára kiírják.

Versenyprogram
• szombat:
első figyelmeztető jelzés: 9:55 h
további futamok: osztályonkénti ráindítással
• vasárnap:    
első figyelmeztető jelzés: 9:55 h
további futamok: osztályonkénti ráindítással
A versenyvezetőség öt (5) futam megrendezését tervezi. Egy nap max. 3 futam rendezhető. Legkésőbbi rajtidőpont vasárnap 13:00 h az összes osztálynak.

Rajtsorrend


Az egyes csoportok figyelmeztető jelzéseit rajtsorrendnek megfelelő sorszámú kódlobogók jelzik. Az indulók számának függvényében a Versenyvezetőség jogosult egyes hajóosztályok rajtjait összevonni, ez esetben az érintett osztályok lobogóit együtt húzza fel/le a rendezőség. Általános visszahívás esetén a rajtsorrend nem változik

Büntetések
Asso osztályban a kétfordulós büntetés helyett egyfordulós büntetés van érvényben.

Óvások
Az adott pálya versenyvezetőségi hajójának partra érkezését követő egy órán belül. Óvási díj nincs.

Értékelés
Négy érvényesen megrendezett futamtól a legrosszabb futam eredménye a végeredménybe nem számít bele. A Verseny egy megrendezett futam esetén is érvényes.

Díjazás
Osztályonként az I-III. helyezett egységek versenyzői érem díjazásban részesülnek. A győztes hajók kupát kapnak..

Díjkiosztó ünnepség
A vasárnapi futamok után a Spartacus Vitorlás Egylet telepén. A One Design Trophy-n versenyző osztályok és a rendező klubok egyaránt elkötelezettek aziránt, hogy visszaállítsák a díjátadók presztízsét! Javasolt ruházat a díjátadóra: a szponzor pólója (ha van ilyen) vagy a csapat egységes ruhája, illetve pique póló. A díjátadó presztízsének emeléséhez hozzátartozik az is, hogy minden csapat képviselje magát a díjátadón. Azon csapat, aki helyezett és nem jelenik meg ill. nem képviseli a csapatot egyetlen csapattag sem, a versenysorozat értékelésébe beszámító büntetést kap. (lásd az OD Trophy általános versenykiírását).

Felelősség kizárása
A verseny rendezősége nem vállal felelősséget sem a hajók, sem a versenyzők versenyre való alkalmassága tekintetében. Úgyszintén nem vállal felelősséget és szavatosságot a versenyen előforduló balesetek és anyagi károk vonatkozásában. A versenyzők a nevezésükkel kijelentik, hogy a versenykiírás feltételeit elfogadják és azoknak megfelelnek.

Társasági események
A Spartacus Vitorlás Egylet és a versenyt támogató F. W. Raiffeisen Private Banking szeretettel meghívja a versenyzőket szombat este 19:00 órától a földvári klubban tartandó baráti találkozóra.ÓVD A BALATON TISZTASÁGÁT ÉS ERRE MÁSOKAT IS FIGYELMEZTESS!

A Spartacus telepére gépkocsival, parkolás céljából behajtani tilos.