NYÁRI FÖLDVÁRI REGATTÁK II.

Edző és felkészülési versenyek a Repülő Hollandi és a Csillaghajó osztály számára három fordulóban.
Pintér Tamás Oroszlán emlékverseny 2012. július 14-én


A verseny helye: Balatonföldvár
A verseny ideje: július 14–15.
A verseny rendezője: Spartacus Vitorlás Egylet
Versenyvezető: Erdélyi Béla


Szabályok
A versenyen a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) a „Vitorlázás 2009-2012 Versenyszabályai” és az érintett hajóosztályok osztályelőírásai érvényesek.
Résztvevő hajóosztályok: Repülő Hollandi (FD), Csillaghajó (Star)

Nevezés ideje és helye
A Spartacus Vitorlás Egylet balatonföldvári versenyirodáján írásban. Előzetes nevezést a rendezőség e-mailon: spari@spartacus.hu címen is elfogad.

Nevezési díj
2.000 Ft/fő / versenyforduló

Versenyprogram, rajtidők
A Versenyvezetőség fordulónként 4-4 futamot tervez, egy napon 3 futam tartható. A szombati napokon az első előkészítő jelzés időpontja 10 óra 55 perc. Vasárnap 15 óra után nem indítunk futamot.

Rajtsorrend:
Megadott idő
+ 00 perc – FD
+ 05 perc – Star

Versenypálya
Balatonföldvártól nyugatra elhelyezett, alkalmanként kitűzött, az FD osztálynak hagyományos olimpiai háromszög,  Star osztálynak „virsli” pálya, melynek rajzát és a teljesítés módját a versenyzők a nevezéskor írásban kaják meg.

Pályajelek
Színes, felfújt bóják. A rajt és céljel piros ill. kék zászlós bója.

Értékelés
Fordulónként külön-külön és a sorozat egyben is értékelésre kerül. Egy forduló értékelésénél négy sikeresen megrendezett futam esetén a legrosszabb eredmény kiejthető. A sorozat összesített értékelésénél az összes megrendezett futamból a három legrosszabb futameredmény kiejthető. A 2. forduló szombati futamainak győztese a Pintér Tamás emlékére alapított OROSZLÁN vándorkupát nyeri el

Díjazás
Osztályonként az I-III. helyezettek éremdíjazásban részesülnek. A Csillaghajó osztály összetett győztesének díjazására  Hevesi István úr vándordíjat alapított..

Díjkiosztó
A forduló díjainak átadására a befutó után azonnal sor kerül. A sorozat összesített eredményhirdetésére és a díjainak átadására augusztus 19-én,  az utolsó futam befejezése után 1 órával kerül sor a Spartacus balatonföldvári telepén.

Egyéb rendelkezések
Az versenysorozaton az ISAF Hirdetési rendelkezései nem érvényesek, hirdetés korlátozás nélkül viselhető. Minden hajónak rendelkeznie kell érvényes felelősségbiztosítással. Ennek meglétét a versenyiroda nevezéskor ellenőrzi, hiánya esetén a nevezést elutasítják.

Szavatosság
A versenysorozaton illetve az azon való részvétellel kapcsolatos vagy annak folyamán előforduló vagy okozott személyi és vagyoni károkért vagy károsodásokért a versenysorozatot rendező szervezet, testület, illetve az azokban résztvevő személyek semmiféle szavatosságot vagy felelősséget nem vállalnak. A versenyen minden résztvevő saját felelősségére vitorlázik!

Társasági események
Július 14-én, a partraérkezés után Oroszlán receptje alapján készült vacsorára hívja meg a rendezőség a versenyzőket.

Jó szelet!
Rendezőség


ÓVD A BALATON TISZTASÁGÁT ÉS ERRE MÁSOKAT IS FIGYELMEZTESS!
A Spartacus telepre gépkocsival parkolás céljából behajtani tilos!