Spartacus Vitorlás Egylet

Nemzetközi 420-as siker a Fertőn

2012. május 29. 16:37
admin

Szép sikerrel zárult 420-as csapataink idei második nemzetközi szereplése. A határtól csak kőhajításnyira fekvő Neusiedl am See-ben rendezték az osztrákok egyik súlyponti versenyét a Spring Cup-ot. Ez lesz a helyszíne az idei 420-as világbajnokságnak, így kézenfekvő volt beiktatni a programba néhány látogatást, már a hely közelsége okán is. A négy országból érkező versenyzőket a Union Yacht Club Neusiedlersee látta vendégül. A szervezés perfekt volt, a nyugati szomszédainktól megszokott pontosság jellemezte az egész versenyt.

Három nap alatt 5-13 csomó közötti szélben 5 futamot sikerült lefutni a tervezett hatból. Mindkét résztvevő párosunk mindvégig az élmezőnyben küzdött. Technikailag mindketten kiemelkednek a mezőnyből, amely fölényüket sok helyzetben jól használták. Márk és Belián keveset kockáztatva kiegyensúlyozottan vitorlázott, ami nem volt egyszerű a Fertőn megszokott csapkolódó, csíkos szélben. Rajtjaik kitűnőek voltak, amibe csak egyszer csúszott hiba, ugyanis az utolsó futamból fekete zászlós rajtnál korai rajtosok voltak, elveszítve így egy harmadik helyet. Ezekben a szoros mezőnyökben döntő a jó rajt, s aki kiélezetten rajtol, annak óhatatlanul becsúszik egy-egy ilyen hiba. Mindez nem befolyásolta a verseny végeredményét, mert ezt a futamot kiejtve kényelmes előnnyel nyerték a fiúk a versenyt.

Gergő és Dani nagyon jól kezdett, az első nap után ők álltak a lista élén. Azonban a következő két futamban kissé elvesztették a ritmust és két gyengébb helyezés következett. Itt elsősorban a rajtoknál voltak hibák, mindkétszer túl óvatosan indítottak, s így hamar a mezőny sűrűjében találták magukat. Aztán az utolsó futamra megnyugodtak, tudták mi a feladat a rajtnál, s innen nem is volt gond, 2. helyen értek célba. Az összesítésben egy ponttal maradtak le az ezüstről, amit a fiatal THE-s egység Borsos Gergő és Simó Marci zsebelt be.

A verseny után átvittük hajóinkat az osztrák olimpiai centrumba, ahol Helmut Czasny, az akadémia vezetője biztosított számunkra helyet. Ez a létesítmény is megérne egy külön misét…A jövő hétvégén szlovák és osztrák csapatokkal közös edzést tartunk, majd két hét múlva az osztrák bajnoksággal zárjuk külföldi turnénkat.

+ Az eredmények itt olvashatók

Üdv, Marcell

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


4 × négy =

(Spamcheck Enabled)