Spartacus Vitorlás Egylet

Utánpótlás ranglista verseny Keszthelyen

2012. május 22. 16:40
admin

Már a második utánpótlás ranglistaversenyt rendezték az elmúlt hét végén Keszthelyen. A hét közepén fújó remek északi szél sajnos hétvégére elfogyott, ám így is sikerült 7 (az op-knak 6) futamot megrendezni. Optimistben a válogatott néhány tagja – köztük Tenke Áron is – egy hollandiai versenyen való részvétel miatt nem indultak a regattán.

Pénteken gyenge keleti szélben, ragyogó napsütésben 4 futamot tartott a rendezőség, így csak késő délután ért partot a mezőny, ahol tésztát szolgáltak fel a klubban. Ez utóbbi nem volt másként szombaton sem, de ekkor a keleti szél 1 futam után (közben) elállt, így a parti halasztást követően délután 4-kor befejeztük a várakozást.

Vasárnap szintén keletire ébredtünk, ami azonban a gyors felmelegedés miatt hamar elállt, viszont az előrejelzésnek megfelelően bejött a déli szél, amiben 2, illetve a kicsiknek 1 futamot lehetett megrendezni. Nem voltak könnyen kiismerhetőek a viszonyok, pláne hogy a mezőny nagy része elég régen versenyzett Keszthelyen.

Radialban Domi legnagyobb ellenfele, Bathó Peti távollétében magabiztosan szerezte meg a győzelmet, míg Bujdosó Matyi néhány villanása a 8. helyre volt elég.

Laser 4.7-ben ismét több, mint 30 hajó állt rajthoz, a gyenge szél nem igazán feküdt Martinnak, aki emellett a tőle az elmúlt hónapokban megszokottaktól eltérően meglehetősen sokat hibázott, így végül 12. lett. Máté az első napot iskolai elfoglaltságai miatt kihagyta, így csak két futamot teljesített.

Optimistben (47 induló) Kristóf sokat javult az agárdi versenyhez képest, az összetett 4. helyen végzett egyenletes teljesítménnyel. A serdülőknél az 1-7. között mindössze 5 pont (!) különbség volt 6 futam után, itt Gergő és Balu (aki futamot is nyert!) végzett az 1-2. helyen (összetettben 6. és 7.). Futó Marcell és Pintér Niki (legjobb lányként) 13. és 14. helyen végeztek.

Összességében jó, az agárdi után kifejezetten gyenge szeles versenyt teljesítettünk. Lassan befejeződik az iskola, így kezdődik a nyári nagyüzem.

Megjegyezzük, hogy azok a fiataljaink, akik nem vettek részt a versenyen, Földváron rótták a kilométereket Orsi vezetésével.

+ Részletes eredmények

Üdv.,
Dani, Acsi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 5 = tizenöt

(Spamcheck Enabled)