Spartacus Vitorlás Egylet

Majthényi Zsombor emlékverseny

2012. május 3. 17:02
admin

Április 28–30. között rendezte az YKA SE Agárdon az év első utánpótlás ranglista versenyét. Az előrejelzések alapján remek regattára volt kilátás és nem is kellett csalódnunk, mert szinte zökkenőmentesen sikerült lebonyolítani a tervezett 8 futamot. Az első napon szombaton 8–16 csomós, délies irányú szélben sikerült 4 futamot rendezni, majd vasárnap ennél valamivel erősebb 12-18 csomós, hasonló irányú szél fogadta a gyerekeket, amiben 3 futamot sikerült megtartani. Vasárnapra a melegfront elvonult, a nyomában maradt még némi keleties irányú légmozgás, ami egy futam megrendezését tette lehetővé.

A hamisítatlan agárdi körülmények mindenkinek okoztak meglepetéseket, ezzel együtt egy igazán kiváló versenyt teljesítettünk. Egyedül az az itthoni újdonság borzolta a kedélyeket, hogy egy rendezőségi hajóról a bójaérintéseket próbálták figyelemmel kísérni a rendezők a krajc és lé bójánál. A cél szerintünk üdvözlendő, azonban a megvalósítás hagyott némi kívánnivalót maga után, főként az erősen hiányosan kitöltött űrlapokkal benyújtott és a legtöbb esetben akadálytalanul elfogadott óvások miatt.

420-asban a Bihary testvérpár végig szépen vitorlázott, az első napon 4-ből 3 futamot megnyert, amivel megalapozták a jó eredményüket. Bár fokozatosan fogyott az előnyük és az utolsó krajc végén még úgy nézett ki, hogy nem fogják megnyerni a versenyt, végül nagy hajrával, higgadtan vitorlázva maguk mögé utasították a 13 hajóból álló mezőnyt. Sajnos Márkéknak két gyengébb futamuk is volt és bár ez is belefért volna, az utolsó krajcot ők is elrontották, így meg kellett elégedniük a 4. hellyel. Lilláék nagyon küzdöttek, de az látszik, hogy rengeteget kell még gyakorolniuk.

Laser Radialban Rozsnyay Domi a szokásos vetélytársakon kívül az újdonsült Laser 4.7 világbajnok Vadnai Benjivel is megküzdhetett. Domi szépen vitorlázott, azonban néhány kisebb megingás nem fért bele, így Benji mögött másodikként zárt. Bujdosó Matyi ugyanitt 11. lett a 20 hajóból álló mezőnyben.

Laser 4.7-ben Tenke Martin jól teljesített, az erősszeles futamokon a bőszeles, súlyból adódó nehézségekkel küzdve végül 8. lett a 44-ből. Edzői szemmel az utolsó futam tetszett a legjobban, ahol egy kör után Martin és Durbák Marci vezetett, utóbbi végül 19.-ként zárt összetettben. Pfeningberger Máté is remekül küzdött, ő a 26. helyen fejezte be a versenyt.

Optimistben felemásan szerepeltünk, volt jó és kevésbé jó eredmény is, azonban mindenképpen említésre méltó, hogy az első 18 között 8 szparis nevét olvashatjuk. Az 58 induló közül Áron 4., Niki 8., Balubá 9., kicsiben 2., Oláh Gergő 13., kicsiben 4. lett, de jól szerepelt még Jaksi (15.) és Bednár Andris (16.) is. Kristóf és Futó Marci ezúttal némileg gyengébben szerepelt, de a bő két hét múlva következő keszthelyi ranglistaversenyen mindenki javíthat.

+ Végeredmények

Üdv.,
Dani, Acsi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


5 − három =

(Spamcheck Enabled)