Spartacus Vitorlás Egylet

49er GP II. végeredmény

2012. június 10. 10:28
admin

Szamódy Tamás és Előd Botond győzelmével zárult június második hétvégéjén a 49er Grand Prix második fordulója Balatonföldváron.

 Szombaton nyárias időjárásában, kellemes DNY-i szélben vette kezdetét a regatta, ám nem folytatódhatott ilyen zökkenőmentesen a futamok sora, mivel a szél átfordult északira, hol élénkült, hol pedig teljesen leállt, így a harmadikat az időlimit lejárata miatt már érvényteleníteni kellett.

A szeszélyes széljárás igencsak próbára tette a mezőnyt és a rendezőséget egyaránt, így rövid vízi halasztás után pár órás parti várakozás követett. Az esőfelhők megérkezésével némi légmozgás is beindulni látszott, így késő délután ismét vízre rendelte Erdélyi Béci főrendező a mezőnyt, ám a szél csak mutatóba érkezett, rövid idő alatt ismét elállt, így a futamot az első cirkáló szakasz végén érvényteleníteni kellett. Már ekkor a mezőny élére állt a füredi csapat, Totó és Botond, s várta a másnapi folytatást a vezető pozícióból, mely helyezésüket a másnapi gyönyörű, keleti szélben megrendezett négy futam során is meg tudta tartani. Mögöttük második helyen Hamrák Péter és Gerlits Attila végzett, mindössze két pontos hátránnyal, ugyanennyivel megelőzve a bronzérmes Cserép testvéreket, Csabát és Csongort.

A hat futam során szoros meccseket láthattunk, s öt alkalommal is más egység szelte át a célvonalat. Egyedül Hamiéknak sikerült a duplázás, s zsebeltek be két futamgyőzelmet, mely azonban nem volt elegendő Totóékkal szemben, akik mindvégig kiegyensúlyozottan, az élbolyban vitorlázva győzedelmeskedtek. A versenysorozat következő állomása Keszthely lesz, ahol első ízben kerül megrendezésre a regatta.

+ Végeredmény

Eszes Bernadett

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


négy − = 1

(Spamcheck Enabled)