Spartacus Vitorlás Egylet

Laser clinic az utánpótlásnak

2012. május 13. 16:44
admin

Idén a Laser program bővítésével megpróbáltuk a felkészülést színesebbé tenni és a gyerekek részére néhány “extra” programpontot biztosítani. Ehhez nagyban hozzájárul(t) Tenke Péteren keresztül a klub laseres utánpótlásának nyújtott támogatás is, így felkértük a rövidesen kétszeres olimpikont, napjaink legjobb magyar vitorlázóját, Berecz Zsombit egy öt napból álló program lebonyolítására.

Az első hétvégén az alapvető manőverek és néhány hajóvezetési tipp és trükk volt a hangsúlyos, amit Zsombi kiegészített egy mindenre kiterjedő állítási táblázattal. Sok videózás volt, így az esti, sokszor igen hosszúra nyúló megbeszélések is roppant hasznosak voltak. És hogy tényleg minden részletbe betekintést nyerhessenek a gyerekek, Zsombi minden nap kondicionáló edzést is vezényelt.

A második, három napos programra Zsombi edzője, Kelemen Tamás is eljött, az ő meglátásai és tanácsai szintén a gyerekek előnyére vált, sőt a vitorláról is tartott egy, az optimistesek és 420-asok számára is nyitva álló tartalmas előadást. A laseres csapat a vízen a bonyolultabb manővereket, illetve kormány nélküli vitorlázást gyakorolta, illetve próbálta elsajátítani, amiben nagy segítség volt az is, amikor Zsombi a hajókba átülve mutatta be a megfelelő mozdulatsorokat.

Összegezve az edzéseket, nagy lehetőséget kaptak a gyerekek, hogy testközelből figyelhessék egy profi vitorlázó mozdulatait és hallgathassák tanácsait. Reméljük, hogy ez előbb-utóbb az eredményekben is megmutatkozik majd.

Köszönet tehát Zsombinak és Kelonak!

Hétvégén indul a hazai nagyüzem az első ranglistaversennyel Agárdon.

Üdv.,
Acsi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


2 + = hét

(Spamcheck Enabled)