Spartacus Vitorlás Egylet

III. Csoki kupa második nap

2012. július 18. 21:46
Máthé Marian

Szerdán ismét kedvező szélviszonyok fogadták a mezőnyt, sőt a keddinél egy-két beaufort-tal erősebb volt a szél.

Az első futam ÉNy-i szélben rajtolt, de a szél  a második szakaszban Dél felé fordult el. A kis létszámú osztályok ismét fegyelmezetten rajttoltak, egy 420-as volt csak korai rajtos. Az OP osztálynak ismét csak a sokadik rajtja sikerült, így sok versenyző kapott BFD-t a futameredménye helyett.

A második futamra már teljesen átfordult a szél DNy felé, új pályát kellett kitűzni, így a mezőny sokáig tudta ostromolni a csoki-hajót, ahol jobbnál-jobb finomságokat kaphattak. A szél egy kicsit csendesedett, így azok, akik reggel úgy döntöttek, sok ez a szél nekik, azok is kimerészkedtek a vízre. A szél kitartott a harmadik futamra is, bár ismét visszaerősödött, de az ég kiderült, szikrázó napsütésben fejeztük be a hatodik futamot.

A partraérkezés után magyaros vacsora várta a versenyzőket de előtte a futamok győzteseit díjazták a szponzorok. Kevesebb óvás volt, mint az első napon , de most is akadt, aki nem  teljesítette szabályosan a pályát. Este a Magyar Optimist Osztályszövetség tartotta éves közgyűlését nagy érdeklődés mellett.

+ Eredmény

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


kettő × = 2

(Spamcheck Enabled)