Spartacus Vitorlás Egylet

Ora Cup beszámoló

2012. augusztus 10. 10:12
Máthé Marian

Spari Optimist turné a Garda tavon

A kicsit nyűgös és fárasztó gyengeszeles bajnokság után eljöttünk kiszellőztetni fejünket 6 sparissal (Pintér Niki, Oláh Gergő, Bednár Andris, Futó Marci, Argay Balubá, Tenke Áron) és három „vendégmunkással” (Korcsmáros Sári, Hadnagy Zsombi és Héjja Marci) Gardára. A családi szervezésű úton Oláh Laci vitte a parti eseményeke,t jómagam pedig a vízen próbáltam istápolni a csapatot.

Garda az Garda: 3-as szelek, néha 4-es pöfffökkel, napsütés, 9 tervezett és 9 megtartott futam három nap alatt – tökéletes verseny.   A futam/ráfordított idő tekintetében biztos, hogy az egyik leghatékonyabb hely ez Európában. Arcoban voltuk, ami Torbole és Riva között fekszik. A pályát is a tó közepére tűzték, ezért kimondottan izgalmas volt a verseny, mert sem a rivai séma (menj a nyugati sziklára), sem a torbolei séma (menj a keleti sziklára) nem volt érvényes, általában a jobb, de jó néhányszor  a bal oldal jött be.

A gyerekek kimondottan jól indítottak, Áron ment elsőre egy 3. , Balu egy 5. helyet – gyógyítgatva a bajnokságon szerzett sebeket. Ennek megfelelően az első nap után Áron 20. helyen állt a 200 fős junior mezőnyben, Balu pedig 9. volt 96 serdülő közül. Sajnos a második és harmadik nap nem volt ilyen fényes, többeknél kijött a nagy mezőnyös rajtokban való gyakorlatlanság, néha az oldalt sem sikerült eltalálni. De azért volt olyan futam, amikor Gergő vezette (!) a csoportját a hátszél elején, végül  5. helyen végezve a futamban, Sárika is lerajtolta vagy háromszor leeben az egész mezőnyt, ami egyszer egy 8. helyet hozott neki.

Végeredményben a kicsiknek, a serdülőnek sikerült jobban a verseny, Héjja Marci kemény küzdőszelleméről tanúságot téve 13. lett, Balu az első negyed végén végzett, ami szintén tisztes eredménynek tekinthető. A nagyok közül Áron 59, Gergő (sajnos 2 BFD-vel) és az elején bizonytalankodó, de aztán becsülettel küzdő Móci az aranycsoport vége felé végeztek. A többek az ezüst csoportban gyűjtöttek tapasztalatokat.

Soha rosszabb verseny, remélem mindenki számára hasznos volt az ittlét és jövőre feltétlenül visszatérünk!

A versenyről készített filmet – egy kis hangulat szerzés végett – a www.circolovelaarco.it oldalon találjátok.

Eredmények:
Ora Cup serdülő
Ora Cup aranycsoport
Ora Cup ezüstcsoport

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


8 × nyolc =

(Spamcheck Enabled)