Spartacus Vitorlás Egylet

SZPARIS GYŐZELEM AZ OPTIMIST CSAPATVERSENYEN

2012. augusztus 23. 12:12
Máthé Marian

Az MVM Sportegyesület idei második vitorlás versenyét az Optimist hajóosztály versenyzői részére rendezte 2012. augusztus 13-15. között a balatonfüredi Koloska Marina Kikötőben.

A versenyre nyolc négyfős csapat nevezett, köztük a Spartacus együttese: Tenke Áron, Futó Marcell, Oláh Gergő,és  Ziegler Kristóf

A (pillanatnyilag) csak Optimist hajóosztályban rendezett csapatverseny lényege, hogy a négyfős csapatok elsőként körmérkőzések keretében mérik össze tudásukat és gyorsaságukat egymással úgy, hogy minden csapat valamennyi csapattal megmérkőzik külön-külön. A körmérkőzések eredményei alapján a legjobb négy csapat került az elődöntőbe, majd a legjobb kettő a döntőbe.

A verseny során a szervezők nagy hangsúlyt helyeztek a magas színvonalú versenyrendezésre és versenybíráskodásra, ennek érdekében a vízen négy motorosban nyolc versenybíró felügyelte a versenyek szabályszerűségét.

A versenynek az időjárás is kedvezett, hétfőn mérsékeltebb, kedden már élénkebb, változó erejű és irányú szélben vitorláztak a fiatalok. A verseny során két teljes körmérkőzést, azaz 56 futamot sikerült lebonyolítani,

A harmadik helyért végül a két kerekedi csapat versenyzett egymással, amelyből a Kereked Arany csapat (Szilasi Fábián, Nagy Botond, Maróty Mátyás, Nagy Bernát) került ki győztesen és vihette haza a bronzérmet.

Az első és második hely sorsa a Spartacus (Tenke Áron, Futó Marcell, Oláh Gergő, Ziegler Kristóf) és a RIVE (Erőss Loránd, Roznár Katalin, Lászlófy Ábel, Lászlófy Levente) vitorlás egyesületek csapatai között dőlt el, ebben a  kétfutamos csatában a Spari csapata bizonyult jobbnak és nyerte el a csapatverseny aranyérmes helyét.

A csapatverseny és az azt követő egyéni futamverseny legjobbjai a Kutassy László által készített egyedi tervezésű és látványos üveg serlegek és érmek mellett értékes ajándék utalványokkal térhettek haza, amelyek együttes összege meghaladta a 600 000 Ft-ot.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


4 × négy =

(Spamcheck Enabled)