Spartacus Vitorlás Egylet

UNITEF Kupa versenykiírás

2012. szeptember 14. 20:19
Gereben Marci

Szeptember utolsó hétvégéjén várunk minden érdeklődőt az UNITEF Kupa nagyhajós viadalra, amely az idén 10. alkalommal kerül megrendezésre.UNITEF  KUPA 2012

Nagyhajós túra és pályaverseny kombináció. A túraverseny a Yardstick Trophy nagyhajós kupasorozat 2012 része, annak 11. fordulója.

Versenykiírás
(Együtt érvényes a Magyar Vitorlás Szövetség 2012 évre kiadott 
Általános Versenyutasításával)

A verseny támogatója az UNITEF ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.

A verseny helye: Balatonföldvár
A verseny ideje: 2012. szeptember 29-30
A verseny rendezője: Spartacus Vitorlás Egylet
A verseny célja: Minősítő verseny az MVSZ Nagyhajós Bizottsága által elismert hajóosztályoknak.
Versenyvezető: Erdélyi Béla
Versenybíróság elnöke: Tahy Péter
Versenyorvos: Dr. Marton IstvánVersenyszabályok

Nemzetközi Vitorlás Versenyszabályok 2009-2012. Az MVSZ 2012. évi Általános Versenyutasítása és Rendelkezései, az osztályelőírások és a jelen versenykiírás.

Résztvevő hajóosztályok
Asso, 8mOD, X35, YS I., Elliott, 33-as, 70-es cirkáló, Nautic, Összevont cirkáló, Scholtz 22-es, Melges 24-es, 50-es, 40-es, 30-as, YS II, Európa 30-as és  22-es, Dragon, Sudár Regatta, Sudár Sport, Regina,.J 24, YS III., Dolphin, Összevont Yolle.

A nevezés helye
A Spartacus balatonföldvári irodája.

A nevezés ideje
2012. szeptember 28-án pénteken 16-22 óráig, szeptember 29-én 07-08 óráig. Előzetes nevezés leadható a honlapon keresztül (www.spartacus.hu/versenyeink) vagy e-mailben: spari@spartacus.hu. Az előzetes nevezés a nevezési díj befizetésével válik hivatalossá!

Nevezési díj
5.000 Ft/fő. Az 1994. január 1-én, vagy az után született versenyzők nevezési díja 2.500 Ft. Mocó 1998. január 01-én, vagy az után született, nem fizet nevezési díjat.

Versenyprogram, rajtidők
A versenyvezetőség 1 túra és 2 pálya futam megtartását tervezi. A túraverseny első rajtja 2012. szeptember 29,  szombat 10 óra. 
szeptember 30-án, vasárnap az aznapi első futam rajtja 10 órakor. Vasárnap 15 óra után nem indítunk rajtot. Egy nap két futam rendezhető.

Rajtsorrend a túraversenyen
1. 00 perc: YS-I csoportba sorolható osztályok.
2. 05 perc: YS-II csoportba sorolható osztályok
3. 10 perc: YS-III csoportba sorolható osztályok

Rajtsorrend a pályaversenyen
1. – 00 perc: ASSO, X35
2. – 05 perc: 8mOD
3. – 10 perc: YS-I, és az oda sorolható osztályok:
70-es, Nautic, 33-as, Elliott 770-es, 30-as, 40-es,50-es, Összevont Cirkáló, Scholtz 22-es, Melges 24-es.
4. – 15 perc: YS II, és az oda sorolható osztályok: E-30, 22-es, Sudár R., Sudár S., Regina, J24, Dragon
5. – 20 perc: YS III., és az oda sorolható osztályok: Yolle, Dolphin

Rajtjelzés
Az osztály előkészítő (öt perces) jelzése a rajtsorrendjének megfelelő számú code lobogó. Az időadó rajtjelzések összhangban vannak a Magyar Rádió által is sugárzott pontos időjelzéssel. A rajthajó az első figyelmeztetőig és az utolsó sikeres rajttól hívható a 06-30-9476 106 számon fontos, információs ügyben. A Versenyvezetőség a közleményekről a VHF 18-as csatornán is tájékoztatja a versenyzőket.

Rajtvonal
A rajthajó mellett a rendezőség betétbóját helyez el. (peilung) A betétbója és a rajthajó között rajtolás céljából áthaladni tilos. A rajtvonal hossza a zászlós bója és a betétbója, iránya a zászlós bója és a rajthajó árboca közti egyenes.

Hivatalos hajók
Sárga zászlót viselő motorosok.

Pálya a túraversenyen
A Szántód-Tihanyi rév vonalától a Szemes-Akali vonalig terjedő vízterületen kitűzött sokszög, mely teljesítésének módját, a pályajelek helyét, a rövidítés lehetőségeit a versenyzők a nevezéskor a versenyutasítás kiegészítésben, írásban kapják meg.

Versenypálya a pályaversenyen
A balatonföldvári kikötőtől NY-ra elhelyezett  pálya, külön telepített rajt és célvonallal. A teljesítés módját a nevezéskor írásban közli a rendezőség.

Pályajelek
Felfújható sárga és piros bóják, a rajt és céljel zászlóval ellátott henger.

Értékelés
A túraverseny értékelésre kerül YS rendszerben is és osztályonként is. A pályaverseny 2 futama és a túraverseny osztályonkénti értékelése összesítetten kerül értékelésre. Az Általános Versenyutasítás 18. pontja szerint, ha egy osztályban 3 hajónál kevesebb nevez, akkor az adott osztályt a YS osztályában értékeljük.

Díjazás
A túraverseny eredménye a YS szerint kerül díjazásra, csoportonként az első három hajó éremdíjazásban részesül. A túraverseny és a pályafutamok osztályonkénti értékelése alapján minden osztály első három hajója éremdíjazásban részesül

Díjkiosztó
A túraverseny díjanak kiosztására a a szombat esti fogadásn kerül sor. A verseny összetett eredményeinek díjkiosztója 1 órával az utolsó futam befejezése után a Spartacus telepen.

Egyéb rendelkezések
Minden résztvevő hajónak rendelkeznie kell érvényes felelősségbiztosítással. Ennek meglétét a versenyiroda nevezéskor ellenőrzi. Hiánya esetén a nevezést nem fogadja el. A versenyvezetőség a futam után, szúrópróbaszerűen, az induló hajók 5%-át ellenőrzi, a Hajólevelében és az 2012. évi versenynaptár kiegészítő rendelkezéseiben előírt felszerelési tárgyak szempontjából. Azok bármilyen hiánya a hajó kizárását vonja maga után (DSQ)..
A hirdetésviselés engedélyét a nevezéskor be kell mutatni.

Óvási díj
Óvási díj nincs.

Szavatosság kizárása.
A versenysorozaton, illetve az azon való résztvétellel kapcsolatos, vagy annak folyamán előforduló, vagy okozott személyi vagy vagyoni károkért a verseny rendezője semmiféle szavatosságot vagy felelősséget nem vállal. A versenyen mindenki a saját veszélyére és felelősségére vitorlázik.

Társasági esemény
A verseny támogatója, az UNITEF ’83 Zrt és a Spartacus Vitorlás Egylet a versenyzőket  2012. szeptember 29-én este 18 órától  vacsorával egybekötött zenés baráti találkozóra hívja meg a Spartacus földvári telepére. A túraverseny díjkiosztó ünnepségére is a találkozón kerül sor.


ÓVD A BALATON TISZTASÁGÁT ÉS ERRE MÁSOKAT IS FIGYELMEZTESS !

Figyelem: a Spartacus telepére gépkocsival parkolás céljából behajtani nem lehet!
Jó szelet! VersenyrendezőségVERSENYUTASÍTÁS KIEGÉSZÍTÉS

1.
Az UNITEF Kupa 1. futama túraverseny, mely a Yardstick Trophy része is.

2. Versenypálya
4 sárga felfújt pályajel kerül elhelyezésre:

6. számú pályajel: Tihanyrév kikötőtől 1,5 Km-re DNy-ra, Szántódrév kikötőtől 1,5 Km-re ÉNY-ra
Jelzése a rajthajón “Code” 6 lengő

7. számú pályajel: Balatonudvari strandtól 1,5 Km-re DK-re, Sajkodi strandtól  2,5 Km-re DNY-ra
Jelzése a rajthajón “Code” 7 lengő

8. számú pályajel: Balatonakali kikötőtől 1,5 Km-re D-re
Jelzése a rajthajón “Code” 8 lengő.

9. számú pályajel: Balatonszemes kikötőtől 1,5 Km-re É-ra
Jelzése a rajthajón “Code” 9 lengő

A rajtvonal helye a Balatonföldvári kikötőtől 1,5 km-re Ny-ra. A célvonal helye azonos a rajtvonaléval.

3. A pálya teljesítése
A verseny vezetőség a pálya teljesítésének módját a rajthajóra kitűzött lengőkkel jelzi.  A lengőket felűlről lefelé olvasva jelzik a kerülendő pályajelek sorrendjét. Nem minden pályajel szerepel okvetlenül a kerülendő jelek között.

4.
A rajtvonal közel merőleges az első, kerülendő pályajel irányára.

5.
A célvonal közel merőleges az utolsónak kerülendő pályajel irányára.

6.
A jelek kerülése olyan  irányú, hogy az előző pályajel iránya és a következő kerülendő pályajel iránya ne keresztezze egymást.

7. Rajtsorrend
10 óra 00 perc: Yst I, az előkészítő jelzése “Code” 1 lengő
10 óra 05 perc: Yst II, az előkészítő jelzése “Code” 2 lengő
10 óra 10 perc: Yst III. Az előkészítő jelzés “Code” 3 lengő

8. Rövidítés
A versenyvezetőség kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a versenyt lerövidítheti bármeléyik pályajelnél. Ekkor az ott álló rendezőmotoros és a pályajel közötti egyenes a célvonal. Jelzés: Code S alatt az osztálylengő (1, 2, 3.) Kedvezőtlen időjárási körülmények között a versenyvezetőség egy átfutási sorrendet is tekinthet befutásnak.

9.
A túraverseny értékelése a Yst rendszer szerint történik. Az osztályok külön is értékelésre kerülnek, mely eredmény az UNITEF Kupa első futamának eredménye.

10.
A résztvevő hajók csak a Yst számuk meghatározásánál figyelembe vett felszerelést használhatják. Az ettől való eltérés óvási indok és kizárást vonhat maga után.

11.
Pályamódosítás nincs!

12. Időkorlátozás
A 17 óra után célba érő hajókat a rendezőség DNF-ként értékeli.

13.
A rendezőség a versenyt nem szakítja félbe, minden résztvevő maga dönt a verseny folytatásáról vagy feladásáról, erről minden lehetőséget megragadva értesíteni kell a rendezőséget. (+36 30 9476 106 vagy +36 84 340 116)

Jó szelet kíván a rendezőség!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 5 = húsz(on) öt

(Spamcheck Enabled)