2009. évi EB jelentés

Az Egylet Ellenőrző Bizottságának jelentése a 2009. év ellenőrzéséről

Az Ellenőrző Bizottság feladata, hogy az Egylet rendes évi közgyűlésén beszámoljon a tagságnak az Egylet gazdálkodásáról és alapszabály szerinti működéséről.

A 2010-es főbb vizsgálati szempontok:

1) mérleg és a főkönyvi kivonat ellenőrzése
2) utánpótlás-nevelés helyzetének áttekintése
3) alapszabályban meghatározott tevékenység ellenőrzése (alapszabály módosítási javaslat)
4) tagi kötelezettségek 2009-es teljesítésének ellenőrzése


Megállapításaink észrevételeink:

1)
A mérleg és a főkönyvi kivonat számai összhangban vannak. Az Ellenőrző Bizottság az elnökség által előterjesztett 2010-os mérleget elfogadta. Megjegyezzük, hogy szerintünk néhány tételsor nincs a megfelelo helyre könyvelve, ezeket a kiegészítéseket az elnökség részére megküldjük.

2)
A Versenysport és Utánpótlás nevelés program véleményünk szerint továbbra is felfele ívelő szakaszban van.
Az a véleményünk, hogy szükséges és fontos az utánpótlás nevelés folyamatos fejlesztése, annak ellenére, hogy jelentős költségvonzata van az egylet számára.

3)
Az elnökségi jegyzőkönyvek illetve az interneten is hozzáférhető elnökségi határozatok alapján megállapítható, hogy az elnökség 2010. évben a jogszabályoknak és az alapszabálynak megfelelően végezte tevékenységét.
A Kovács Zsófi és Toronyi Bence tagok által beterjesztett alapszabály módosítási javaslattal kapcsolatban egyetértünk az elnökséggel.
Véleményünk szerint is szükség van egy bizottság felállítására, annak érdekében, hogy a kialakult problémát mindenki számára elfogadható módon sikerüljön rendezni. Egyben javasoljuk az alapszabály más pontokban való frissítését is, hiszen az elmúlt húsz évben jelentős fejlődésen, változáson ment keresztül az egyletünk, így szükségessé vált az alapszabály frissítése.

4)
A tagdíjbefizetések nyilvántartása rendben van, maximálisan átlátható és ellenőrizhető. Köszönet érte Nanszákné Mariannak! Megállapítható, hogy a tagság jelentősebb része fegyelmezetten eleget tesz a befizetési kötelezettségeinek. Azonban fontos jeleznünk, hogy 6 tagtársunk tartozik kisebb 30e Ft alatti összeggel és három tagtársunk jelentősebb összeggel. Az összes kintlévőség összege 2009. december 31-en 1.834.532 Ft + két régebbi ifjúsági versenyző hagyott ránk összesen 285.000 forint tartozást.

A kamatfizetések nyilvántartása a megkapott táblázat alapján egyértelműen követhető, ennek is köszönhető, hogy az adatok alapján késedelmi kamatokból a 2009-es évben 416.000 Ft folyt be.