2012. évi EB jelentés

Az Egylet Ellenőrző Bizottságának jelentése a 2012. év ellenőrzéséről

Az Ellenőrző Bizottság feladata, hogy az Egylet rendes évi közgyűlésén beszámoljon a tagságnak az Egylet gazdálkodásáról és alapszabály szerinti működéséről. Feladatok: az Egylet pénz- és vagyonkezelésének vizsgálata, jogszabályok és egyéb kötelező előírások betartásának ellenőrzése, a tagi kötelezettségek befizetésének ellenőrzése, az éves mérleg felülvizsgálata, a gazdálkodás célszerűségének, szabályszerűségének, az előirányzott bevételek és kiadások teljesítésének évenkénti vizsgálata, a bizonylati fegyelem betartásának ellenőrzése, az egyleti tulajdon megóvása érdekében szükséges intézkedések megtételének ellenőrzése, az Egylet alapszabályszerű és törvényes működésének ellenőrzése.

Előző évekhez viszonyítva a tagok késedelmi kamat befizetése csökkent, fegyelmezett a tagok befizetése. A tagi befizetések hosszú évek után (2009-től) 5 MFt-tal meghaladta az eddigi befizetéseket. Az apartman és a hajón alvás címén befizetett összegek szerintünk nem fedi a valóságot, ezért javasoljuk, hogy az Elnökség gondolkozzon el elektromos beléptető rendszer kiépítésében. A taglétszám nem változott, az edzők száma 1 fővel növekedett.

A szponzori szerződések száma jelentősen csökkent. Ezen szerződések minden formai és tartalmi követelménynek megfelelnek. Részletesek és minden szabályozandó kérdésre kitérnek. Az iskolákkal kötött terembérleti szerződések, a szomszéd klub kikötői szerződése, valamint a takarítási szerződés messze nem olyan részletes, hiányos.

A telep fenntartással kapcsolatos takarítási költségek jelentősen emelkedtek, az Ellenőrző Bizottság felhívja az Elnökség figyelmét a költségtakarékosságra. 2011-ben a Közgyűlés felkérte az Elnökséget az állagmegóvási terv elkészítésére. Komolyabb munkák elvégzése szükséges, nem elégséges a toldozás-foltozás.