2011. május 28.

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

mely készült a SPARTACUS VITORLÁS EGYLET 2011. május 28. napján a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet (8623 Balatonföldvár, Móló) nagytermében megtartott rendkívüli Közgyűlésén.

Gáborjáni-Szabó Gábor elnök 17 órakor üdvözli a megjelenteket és megállapítja, hogy a rendkívüli Közgyűlés nem határozatképes, mivel 31 fő jelent meg és 2 fő képviselteti magát.
Határozatképtelenség esetén a megismételt Közgyűlés 18 órakor kezdődik.

Gáborjáni-Szabó Gábor elnök 18 órakor üdvözli a megjelenteket és megállapítja, hogy a megismételt rendkívüli Közgyűlés határozatképes. A rendes tagok közül 35 fő jelent meg és 2 fő képviselteti magát.

Megnyitja a közgyűlést, és javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg Forintos Róbertet – a rendkívüli Közgyűlés összehívóját – levezető elnöknek.

1/2011.05.28. Határozat

A közgyűlés a levezető elnököt egyhangúlag megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Forintos Róbert köszönti a megjelenteket, majd javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak Bóna Gábort, Gereben Gábort és Tenke Tamást, jegyzőkönyvvezetőnek Máthé Mariant, a jegyzőkönyv hitelesítőinek Erdélyi Bélát és Szalontai Gergelyt.

2/2011.05.28. Határozat

A közgyűlés a jegyzőkönyvvezetőt, a jegyzőkönyv hitelesítőket és a Szavazatszámláló Bizottság tagjait egyhangúlag megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

A levezető elnök ismerteti a napirendi pontot:

1. Alapszabály módosítás
Az Alapszabály XI./ 27§ utolsó sorának törlése:
„Az Egylet elnöke: Szórádi Róbert, lakik: 1117 Budapest, XI. Kapolcs utca 23.”

A napirend módosítására, kiegészítésére javaslat nem érkezett.

3/2011.05.28. Határozat

A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a napirendi pontot.

Forintos Róbert felkéri Gáborjáni-Szabó Gábort a napirendi pont ismertetésére.

1. napirendi pont:
Alapszabály módosítás
Előadó: Gáborjáni-Szabó Gábor

2011.03.30-án a Közgyűlésen új tisztségviselők kerültek megválasztásra, melynek bejegyzését a Somogy Megyei Bíróságra megküldtük. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a Bíróság Alapszabály változásnak tekinti az ilyen irányú kérelmet is, mert valójában az Alapszabály XI./27§ név szerint jelzi az elnök személyét, azonban a Közgyűlés nem szavazott Alapszabály módosításról.
A Bíróság javaslata alapján úgy gondoljuk, az Alapszabályban hozunk egy egyszerű változtatást és töröljük „Az Egylet elnöke: Szórádi Róbert, lakik: 1117 Budapest, XI. Kapolcs utca 23.” sort. A jövőben így a tisztségviselők egyike sem szerepel név szerint az Alapszabályban és nem kényszerülünk változás esetén Alapszabály módosításra. A megválasztott tisztségviselők neveit a Közgyűlési jegyzőkönyvek tartalmazzák.

Kérdés, hozzászólás az Alapszabály módosító javaslathoz nem érkezett.
Forintos Róbert megkéri a Közgyűlést, szavazzon az Alapszabály módosításáról.

4/2011.05.28. Határozat

A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta, hogy az Alapszabályból törlésre kerüljön a
XI./27§ utolsó sora:
„Az Egylet elnöke: Szórádi Róbert, lakik: 1117 Budapest, XI. Kapolcs utca 23.”

A levezető elnök egyéb napirendi pont hiányában a közgyűlést berekesztette.

k.m.f.