2014. augusztus 16.

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

mely készült a SPARTACUS VITORLÁS EGYLET 2014. augusztus 16. napján 11 órakor a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet (8623 Balatonföldvár, Móló) nagytermében megtartott rendes közgyűlésén.

Gáborjáni-Szabó Gábor elnök 11 órakor üdvözli a megjelenteket és megállapítja, hogy a Közgyűlés nem szavazóképes.

Gáborjáni-Szabó Gábor elnök 11.30 órakor megnyitja a megismételt Közgyűlést. A rendes tagok közül 38 fő jelent meg és 7 fő képviselteti magát (összesen 45 szavazati jog). Gáborjáni-Szabó Gábor javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg levezető elnöknek Ignácz Károlyt.

18/2014.08.16. Határozat
A Közgyűlés levezető elnöknek Ignácz Károlyt 1 tartózkodással megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Ignácz Károly üdvözli a Tagságot, javaslatot tesz a tisztségviselők személyére. Jegyzőkönyvvezetőnek Máthé Mariant, a jegyzőkönyv hitelesítőinek Dr. Horváth Istvánt és Argay Bélát, szavazatszámláló bizottság tagjainak Alibán Andrást, Baticz Beliánt és Tenke Martint javasolja.

19/2014.08.16. Határozat
A Közgyűlés a jegyzőkönyvvezetőt egyhangúan, a jegyzőkönyv hitelesítőket 2 tartózkodással, a Szavazatszámláló Bizottság tagjait 3 tartózkodással megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

A levezető elnök tájékoztatja a Közgyűlést, hogy a napirendi pontokhoz kiegészítés nem érkezett, a napirend megegyezik a meghívóban küldött napirendi pontokkal:

1. Alapszabály-módosítás (lásd a mellékelt anyagot)
Előadó: Ignácz Károly

2. Tagfelvétel (Fazekas Gábor)
Előadó: levezető elnök

3. Egyebek

A napirend módosítására, egyéb kiegészítésére javaslat nem érkezett.

20/2014.08.16. Határozat
A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a napirendi pontokat.

Ignácz Károly tájékoztatja a Közgyűlést, fő napirendi pontunk az Alapszabályunk módosítása. Jövőre tisztújítás lesz, ezért javaslatot fog tenni a Jelölő Bizottságra, mely előkészíti a választásokat.


1. napirendi pont:
Alapszabály módosítás

Előadó: Ignácz Károly

A meghívóval együtt kiküldésre kerültek a tagoknak a javasolt változások, illetve a módosítások utáni Alapszabályszöveg. A módosítás indoka, hogy az Egylet Alapszabálya megfeleljen az új Polgári Törvénykönyvnek. Szerencsére csak kevés esetben kell érdemi változtatást tenni az Alapszabályunkon és működésünkön.

A módosítási csomag ismertetését követően kérdés, hozzászólás nem érkezett.

Dr. Horváth István javaslatára amennyiben a módosítással kapcsolatban nincs észrevétel, egyben szavazzuk meg a módosítási csomagot.

21/2014.08.16. Határozat
A közgyűlés egy tartózkodással elfogadta és megszavazta az Alapszabály új szövegét az előterjesztésnek megfelelően.

Ignácz Károly tájékoztatja a tagságot, hogy a jegyzőkönyv hitelesítése után a Kaposvári Törvényszékhez benyújtjuk a változtatást. A tagságot értesíteni fogjuk a fejleményekről.

Süli András javaslatára az Elnökség formanyomtatványt készít és fogad el a tagság átruházásáról.


2. napirendi pont: 
Tagfelvétel
Előadó: Ignácz Károly

Az Alapszabályban leírtak szerint kell eljárnunk a belépéssel kapcsolatban. Egy próbaidős tag vár felvételre. Felvételét a közgyűlés 2/3-os többséggel szavazza meg.

Felvételre váró: Fazekas Gábor.

Kifogás a jelentkező ellen nem érkezett, az Elnökség javasolja felvételét.

22/2014.08.16. Határozat
A Közgyűlés Fazekas Gábort a Spartacus Vitorlás Egylet rendes tagjává egyhangúlag megszavazta.

Ignácz Károly gratulál az új tagunknak.


3. napirendi pont:
Egyebek

Ignácz Károly a jövő évi tisztújító közgyűlés előkészítésével a Jelölő Bizottság tagjainak javasolja Dr. Marton Istvánt, D’Albini Andrást és Majthényi Szabolcsot.

23/2014.08.16. Határozat
A Közgyűlés a Jelölő Bizottság tagjainak Dr. Marton Istvánt, D’Albini Andrást és Majthényi Szabolcsot 1 tartózkodással megszavazta.

Ignácz Károly felkérte Dr. Marton István, kezdjék meg az előkészületeket.

Gáborjáni-Szabó Gábor tájékoztatja a tagságot, hogy a telepen áramütésből adódó baleset történt. Villanyszerelő és lakatos dolgozott, még nem tudjuk, kinek a munkájának mulasztásából adódott ez a sajnálatos eset. A kivizsgálás folyamatban van.

Erdélyi Béla telepvezető röviden tájékoztatást ad az esetről. Két éve a mozgásérzékelő reflektorok felszerelésekor a lakatos konzolokat szerelt a hídra, villanyszerelő végezte a bekötést. Valószínűsíthető, hogy azóta feszültség alatt volt. Gereben Pali esőben, mezítláb megfogta a vasszerkezetet. Elájult, így el tudta engedni. Két orvos és egy klubtársunk azonnal a segítségére sietett, az orvosi rendelőben ellátásban részesült, mentő vitte kórházba. Szerencsére nem történt maradandó sérülése, másnap kiengedték. A dolgozók tűz- és balesetvédelmi oktatásban részesültek. Megcsináltatjuk a térfigyelő kamerákat, mert egyik sem üzemel. Török Petivel feltártuk az esetleges balesetveszélyes helyeket. Rendet kell tartanunk a telepen, ezzel növeljük a biztonságot.

Argay Béla felhívja a figyelmet, hogy a daru, fűrészterem és műhely bezárása nagyon fontos, a gyerekek még véletlenül se mehessenek be. Elnök úr utasítására a darut csak megfelelő képesítéssel rendelkező személy kezelheti.

Forintos Róbert a kerékpárok tárolását sürgősen meg kell oldani, mert a hajók között, sokszor odalakatolva tárolják, gátolva ellel a hajók használatát.

Ujhelyi András azt sérelmezi, hogy a Kovács Bt. nem takarít az emeleti szobákban, nem ürítik a szemetest. Elnök úr kiemeli, hogy ősszel festés-felújítás történt a szobákban. Az edzők nem tartanak fegyelmet és rendet. Nem a takarítók feladata, hanem a szobákban lakóké, hogy rend legyen. Argay Béla is minősíthetetlennek találja a „rendet”. A szoba-beosztás alapján kell mindenkinek takarítani és ezt megkövetelni. Kopcsányi Zoltán javasolja, hogy az elnökség alkosson szabályt, melyet be kell tartani, az alapján pedig anyagi, fegyelmi vonzata legyen a vétkeseknek.

Gáborjáni-Szabó Gábor a vita alapján rögzíti, hogy az Elnökség következő ülésén komplexen megvizsgálja a kérdést, áttekintve, hogy hol van szükség a szabályaink (pl. házirend) módosítására, hol a meglévő szabályaink szigorúbb betartására, felelősök megjelölésével. A következő közgyűlésen az Elnökség beszámol e kérdésről.

Szentiványi András a higiéniás állapotok miatt – hajtetű van a telepen – miatt már az edzőnek is szólt. Nem tartja sikeresnek az új beléptető rendszer beüzemelését és használatát.

Elnök úr elmondja, hogy anyagi vonzata a rendszer telepítésének nem volt. Le kell zárni még a kapuk egyéb kinyitási lehetőségét. Alibán András kéri, hogy ne lehessen elektromos berendezést használni, illetve étkezni a fenti szobákban. Pfeningberger Ottó is a telepen történő rendetlenség miatt említi az üzemanyag tárolásának megoldását.

A levezető elnök egyéb napirendi pont hiányában a közgyűlést berekesztette.