Spartacus Vitorlás Egylet

Klub › Szparisok

Erőss Loránd

Erőss Loránd 13 éves, négy éve vitorlázik, jelenleg a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egyletben. A 2013-as balatonföldvári Optimist Európa-bajnokságon ő volt a legsikeresebb magyar fiú vitorlázó. Ugyancsak 2013-ban a nyár végi magyar bajnokságon ifjúsági OP bajnok lett.

ErossL1

Miért kezdtél vitorlázni?
Apám is versenyzett fiatalkorában. Van is egy családi hajónk, egy Dragon. Magyarán beleszülettem ebbe a sportágba.

Mennyi időt töltesz vitorlázással?
Rengeteget. Idén már voltunk többször Olaszországban, Szlovéniában, Spanyolországban Palamosban – és az évnek még nincs vége. Ilyenkor kikérnek minket az iskolából, és a futamok után keményen tanulunk. Szerencsére az edzőm elég jó matematikából!

Melyik a kedvenc vitorlázó területed?
Balatonföldvár, a Spari környéke egy jó erős északiban. Fantasztikusak a hullámok itt ilyenkor.

Legnagyobb kalandod?
Horvátországban, Mali Losinjban egy nagyon durva szélben kimentünk edzeni. Hatalmas hullámok voltak, sokat lobogtattunk, hogy elkerüljük a borulást. Azóta is egymás közt minden erős szelet ahhoz a naphoz hasonlítunk.

A vitorlázás mellett milyen más sportot űzöl?
Teniszezem és wakeboardozom.

Eddigi legjobb eredményeid?
Az idén, 2013-ban ifjúsági Optimist bajnoki címet szereztem, a balatonföldvári nyílt OP EB-n pedig a 24. helyemmel én lettem a legeredményesebb magyar fiú versenyző. A tavalyi serdülő Optimist magyar bajnoki címem pedig örök emlék, meg az is, hogy ugyanakkor az abszolút versenyben ezüstérmet nyertem, és csak egy ponttal maradtam le a bajnoktól.

Visy László

ErossL2