2009. június 20.

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

mely készült a SPARTACUS VITORLÁS EGYLET 2009. június 20. napján 18 órakor a földvári telep nagytermében (8623 Balatonföldvár, Móló ) megtartott évi rendes közgyűlésén.

Szórádi Róbert elnök üdvözli a megjelenteket és megállapítja, hogy a közgyűlés határozatképes, mert azon a rendes tagok (81 fő) több mint fele (45 fő) képviselteti magát. Megnyitja a közgyűlést, és bejelenti, hogy Karlovits János tiszteletbeli elnök sajnos egészségi állapota miatt nem tud jelen lenni. Javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg levezető elnöknek Ignácz Károlyt, jegyzőkönyvvezetőnek Nanszák Györgynét, a jegyzőkönyv hitelesítőinek Dr. Horváth Istvánt és Ujhelyi Andrást, a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak pedig Erdélyi Sebestyént és Szépfy Mártont.

1/2009.06.20. Határozat
A közgyűlés a jegyzőkönyvvezetőt egyhangúlag, a levezető elnököt 1, a jegyzőkönyv hitelesítőket 3, a Szavazatszámláló Bizottság tagjait 2 tartózkodással megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Ezt követően a Ignácz Károly levezető elnök ismerteti a közgyűlési meghívóban szereplő napirendi pontokat, amelyekhez nem érkeztek kiegészítő javaslatok. Ezek alapján a következő napirendi pontokat terjeszti elő a közgyűlésnek:

1) Beszámoló az Egylet 2008-as évadjáról
Előadó: Szórádi Róbert

2) Beszámoló a 2008. évi gazdálkodásról és a 2009. évi gazdasági terv előterjesztése
Előadó: Gáborjáni Szabó Gábor

3) Ellenőrző Bizottság jelentése
Előadó: Forintos Róbert

4) Tagfelvétel (Hamrák Mihály, Palócz Miklós, Tóth Attila)
Előadó: Ignácz Károly

5) Tájékoztató a versenysportról
Előadó: Ignácz Károly

6) Tájékoztató az ifjúsági és utánpótlás sportról
Előadó: dr. Polgár Csaba

7) A 2008. évi „A közösségért végzett munkáért” díj átadása
Előadó: Szórádi Róbert

Egyebek
A napirend módosítására, kiegészítésére további javaslat nem érkezett.

2/2009.06.20. Határozat
A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a napirendi pontokat.


1. napirendi pont:
Beszámoló az Egylet 2008-as évadjáról
Előadó: Szórádi Róbert

A 2007-ben megválasztott új elnök és elnökségség első teljes éve volt a 2008-as. Az Elnökség a 2007. szeptember 1-i közgyűlésen elfogadott, a „Spartacus Vitorlás Egylet 2007-2011-es Programja” alapján végzi tevékenységét, és az Egylet Alapszabályának és Programjának megfelelően, alapvető feladatának az Egylet vagyonának megőrzését és bővítését, a sport és szabadidős tevékenység támogatását, az Egylet hagyományainak gondozását tekinti.

Változások a működési módban

A 2008-as évben több cserére került sor az Egylet testületeiben:
– az Elnökségbe a lemondott Haranghy Csaba helyére ifj. Ziegler János,
– az Ellenőrző Bizottságba ifj. Ziegler János helyére Faragó Gábort,
– a Fegyelmi Bizottságba Ujhelyi András helyére Bánkuty Gábort,
– a Jelölő Bizottságba Czeizel Balázst
választotta meg a 2008. május 14-ei közgyűlés.

Ugyanezen a közgyűlésen elfogadásra került az Egylet Fegyelmi Szabályzata, továbbá az elnökség kezdeményezésére részleges Alapszabály-módosításra is sor került.

Az Elnökség négy éves programjának fontos célkitűzése különböző működési egységek létrehozása számon kérhető felelős kinevezésével. A egyik fő terület a telepvezetés-üzemeltetés, amely feladatot 2008 őszétől Pápai István látja el. A telepvezető feladatköre és személye a 2008. november 19-ei közgyűlésen bemutatásra került.

Az Elnökség a 2008. év tapasztalata alapján évi két közgyűlés tartását tartja optimálisnak. Az évi rendes közgyűlés időpontja május-június, amikor a fő napirendi pontok: elnöki beszámoló, gazdálkodási beszámoló, az Ellenőrző Bizottság beszámolója. A évi második közgyűlés időpontja november, fő napirendi pontjai: jövői évi tagsági díjak elfogadása, tájékoztató az ifjúsági és versenysportról, díjátadások. E rendszer előnye, hogy az adott kérdések megfelelő időpontban kerülnek megtárgyalásra (pl. a tagsági díj tárgyév előtt, az EB beszámoló a mérleg elkészülte után), továbbá az egy közgyűlésre eső kevesebb kötelező napirendi pontnak köszönhetően mindkét alkalommal van idő komolyabb tárgyalásra, vitára és új témák felvetésére.

Tagi hozzájárulás
A tagoknak az Egylet működtetéséhez történő hozzájárulása a négyéves Programnak megfelelően az infláció mértékével emelkedett. A szolgáltatási díjak meghatározásánál a szolgáltatással arányos hozzájárulás elvét követve újabb módosításokat és pontosításokat tettünk. Ezek közül a kikötőhely díjat érdemes kiemelni, ahol a hajó által elfoglalt hely szélessége alapján három eltérő éves díjú kategóriát határoztunk meg.
Régi problémát jelent a tagi hozzájárulások nem megfelelő befizetése (nem határidőre, nem jó összeget, késés esetén kamat nélküli). Az Elnökség e helyzet megváltoztatását tűzte ki célul, és a szolgáltatásokhoz kapcsolódó nyilvántartások összeállítását (pl. hajótárolási rend, vendégkönyv) meg is tette, azonban a végrehajtásban, azaz az ellenőrzésben nem sikerült előrelépni, egy terület kivételével. A nevezési díjakról hozott elnökségi határozat (E11/2008) után ilyen típusú tagi tartozások 2008-ban nem keletkeztek. Az idei évben az Elnökség arra törekszik, hogy a többi területen is betartassa a szabályokat.

Működés
Az elnökség a büfé 2008. évi teljesítményéről közvélemény-kutató szavazást tartott a 2008. november 19-ei közgyűlésen. A tagság bizalmat szavazott az üzemeltetőnek, akivel az Elnökség a felmerült kritikák és javaslatok figyelembevételével újabb egy éves szerződést kötött 2009-re.
Az ifjúsági versenyzők és a gyerektáborok elhelyezési körülményeinek javítására az alsó 1. hangár bútorzatát (új emeletes ágyak, szekrények) 2008-ban megújítottuk. A klubtársak külön felajánlásainak is köszönhetően két stég fa pallóit lecseréltük. Néhány tagtársunk egyedi tagi hozzájárulását felhasználva egy utánfutó felújításra került, a kismotoros pedig új motort kapott.
Az idénre tervezett beruházások közül – néhány tagtársunk anyagi segítségének köszönhetően – már megvalósult a nyugati oldali fasólya lecserélése. Hasonlóan, azaz komoly tagi hozzájárulás révén fog megújulni a büfé melletti étterem belső része, illetve a változik meg a büfé pultja. A tervek között szerepel a 2. hangár bútorzatának megújítása is.

Versenysport és Utánpótlás nevelés
Egyéni versenyzői támogatásban a felnőttek közül csak a Majthényi Szabolcs – Domokos András páros részesül, akik a 2008-as horvátországi Európa Bajnokságon 2. helyen végeztek, majd a 2008- évi (de 2009. januárban megrendezett) új-zélandi világbajnokságon hatodik vb-címüket szerezték meg. Olimpiai hajóosztályokban 2008. nyarán a Laserbe átülő, még ifi Bakóczy Robival kötöttünk négyéves keretszerződést, aki a 2008-as Laser Radial bajnokságot megnyerte, majd a válogatott keret tagja lett. Bakóczy Robi komoly téli-tavaszi edzésprogramot teljesít, amelynek köszönhetően komoly sikereket ért el az idei nemzetközi Laser Európa Kupákon. 2008-ban csak e két egyéni versenyzői szerződés volt, így az e célra fordított kiadásaink jóval alacsonyabbak voltak, mint 2007-ben.
Az ifjúsági és utánpótlássport területén jelentős változások történtek 2008-ban: új edzőkkel és új gyerek táborokkal. 2008-ban a 4 db ún. Körte (Körtvélyesi Miklósék által szervezett) táborban 93 gyerek volt, amelyekből a tehetségesek kiválasztásra kerültek. A Körte-táborokból az egyletnek 1,25 millió Ft bevétele is volt, bár nem az anyagi haszon volt az elsődleges cél. Az új, kétféle táborra építő koncepció mind szakmailag, mind anyagilag sikeres volt, ezért újabb szerződést kötöttünk, idén már 5 tábor megtartására. A megújított kiválasztásnak is köszönhetően idén tavasszal 10 új optimistes kezdte el a szezont. A 2009-es Laseres és Optimistes program megvalósítása érdekében ezért Vigh András, volt válogatott versenyzőnk személyében segédedzőt alkalmazunk eseti jelleggel.
Goszleth Marcell megbízott edző a 2008. novemberi közgyűlésen felvetette, hogy az anyagiakon túlmenően az utánpótlás-nevelés és versenyzés sikeréhez a megfelelő közeg, környezet kell a földvári telepen is. Az Elnökség ennek megvalósítását támogatja a házirend szigorúbb betartatásával (pl. büfé működése).

Klubélet
Az Egylet tagjai örvendetes módon élénk klubéletet élnek, mind a balatonföldvári telepen, mind egyéb közös megmozdulások keretében.
Az Egylet belső és külső információs forrása a klub internetes weboldala. A weboldal működtetésében történt előrelépés, azonban további javításokra és bővítésekre van szükség, sőt az egész honlap (formai) felújítása is szóba került. E munka csak úgy lehet sikeres, ha abban az Egylet tagjai is segítenek.

Versenyrendezés
2008-ban a kiemelkedő rendezvényünk a Csillaghajó Európa Bajnokság volt, amit köszönhetően a klubtársak munkájának, sikeresen zártunk. Gereben Marci segítsége révén a nemzetközi verseny internetes megjelenése is méltó volt az esemény rangjához.

Vállalkozási tevékenység
A szolgáltatásaink közül a gyerektáborok kettős funkciót töltenek be, egyszerre szolgálják az ifjúság nevelés és a nyereség termelés céljait. 2008-ban a fent leírt új struktúrában (lásd Versenysport és Utánpótlás nevelés blokkban) a gyerektáborok mindkét szempontból sikeresek voltak.

A legfontosabb bevételeink a versenyrendezéshez, illetve az azokhoz kapcsolódó szponzorrációhoz kötődnek. A 2008. évi Csillaghajó Európa Bajnokság a fő szponzornak, az OVB-nek köszönhetően anyagilag is sikeres volt.
A büfé üzemeltetésére kiírt nyílt pályázat után 2008-ban a bérleti díjból származó bevételünk jóval magasabb volt a korábbi éveknél.

Kérem az Egylet tagjait, hogy beszámolómat észrevételeikkel, javaslataikkal egészítsék ki, majd fogadják el, és a továbbiakban is nyújtsanak segítségét az Egylet Programjának végrehajtásához.

+ Ignácz Károly: Hozzászólás, kérdés nem érkezett. A Közgyűlés az elnöki beszámolóról az Ellenőrző Bizottság beszámolója után szavazzon.


2. napirendi pont:
Beszámoló a 2008. évi gazdálkodásról és a 2009. évi gazdasági terv előterjesztése
Előadó: Gáborjáni Szabó Gábor

A beszámolómat előzetesen megküldtük, mellékeltem egy táblázatot, mely az összehasonlíthatóság érdekében az előző éveket is tartalmazza. Elmúlt időszaki változás, hogy a bérköltségek megemelkedtek. Bízunk benne, hogy az Egylet mindennapjait segíti hosszú távon, ezért ezt a terhet érdemes felvállalni. Mindenkori éves kiadásunk 1 – 1 részben közel egyenlő arányban oszlik el: az Egylet általános dolgai; a létesítmény; a verseny- és ifjúsági sport, utánpótlás nevelés; valamint a vállalkozási tevékenységek között. Ha nincs nagyobb változás, a következő években is hasonlóan gazdálkodunk. A Vállalkozási tevékenységünknél a bevételünk 50%-át fordítottuk kiadásainkra, ami eredményes, jó gazdálkodást mutat.
Az ifjúsági és utánpótlás nevelés előre tervezetten az erre kijelölt elnökségi tagok részvételével történik évek óta. 2008-ban 5,2 MFt kiadás volt, ezt alapul véve 2009 évre 6,4 MFt kiadást tervezünk. Versenysport terén 2008-ban 3,3 MFt kiadás volt, 2009 évre 3,1 MFt-ot tervezünk.
Minden évben úgy kell tervezni, hogy a kiadás ne haladja meg a bevételt. Az előző évi nyereségből átcsoportosítunk a következő évre.
Sajnos a jelenlegi gazdasági helyzetben véleményem szerint le kell mondanunk a szponzorokról, támogatókról. Gazdálkodásunkban biztos pont a tagdíj és a tagi hozzájárulás bevétele. Ez a biztos pillér gyengülni látszik, mivel jelenleg 12 fő szünetelteti tagságát. Az étterem bérbeadása és a Körte-tábor – melyek a vállalkozási tevékenységünkhöz kapcsolódnak – remélem átsegít minket a nehéz időszakon és gazdálkodásunkat egyensúlyban tartják.

+ Polgár Csaba: Ifjúsági és utánpótlás nevelésre a kiadások egy része vonatkozik, ez mit tartalmaz?

+ Gáborjáni Szabó Gábor: Ez természetesen tartalmazza az edzők bérét, a versenyek nevezési díját és az arra való utazás költségeit is.

+ Tenke Éva: Milyen vállalkozási tevékenységeink vannak?

+ Gáborjáni Szabó Gábor: Büfé bérbeadása, Körte táborok, versenyek, rendezvények.

+ Hamrák Péter: Van olyan rendezvény, amivel nincs kiadásunk?

+ Erdélyi Béla: Cushman & Wakefield Kft. rendezvénye tegnap zajlott a telepen. Bérleti díjat kértünk, a területet használták. Ezúton kérem a Tagságot, ha tud segítsen a rendezvények lebonyolításában, és ne hátráltassák a munkánkat.

+ Pfeningberger András: Mennyi volt e rendezvény idei bevétele?

+ Szórádi Róbert: Így konkrétan nehéz megválaszolni, mert gazdálkodástól függ, 2008-ban is jelentős összegű nyereségadót kellett fizetnünk.

+ Ziegler János: Inkább örüljünk a kisebb bevételnek, csak vegyék igénybe a szolgáltatásainkat.

+ Hamrák Péter: Tagsági díjak fedezik a fenntartási költségeket?

+ Gáborjáni Szabó Gábor: Tagdíj és belépési díj 19MFt volt 2008-ban, az Egylet kiadása 20MFt, tehát nagyjából fedezi.

+ Ignácz Károly: Több hozzászólás, kérdés a gazdálkodással kapcsolatban nem érkezett, áttérünk a harmadik napirendi pontra.


3. napirendi pont:
Ellenőrző Bizottság jelentése
Előadó: Forintos Róbert

Az Ellenőrző Bizottság feladata, hogy az Egylet rendes évi közgyűlésén beszámoljon a tagságnak az Egylet gazdálkodásáról és alapszabály szerinti működéséről az alapszabályban meghatározottak szerint. A 2008-as évre az Ellenőrző Bizottság az Alapszabályban foglalt feladatainak megfelelően végezte el az éves átfogó ellenőrzést.

A vizsgálati szempontok:

1) Könyvelés ellenőrzése, mérlegadatok összehasonlítása a gazdálkodási tervről készült kimutatásokkal (felelős: Faragó Gábor)
2) Az egylet és harmadik fél között kötött szerződések, megállapodások ellenőrzése (felelős: Dr. Horváth István)
3) Tagi kötelezettségek, szolgáltatási díjak befizetésének ellenőrzése (felelős: Pfeningberger Ottó)
4) Utánpótlás nevelés helyzetének áttekintése (felelős: Forintos Róbert)

Megállapításaink, észrevételeink:

Megállapítható, hogy az Elnökség munkája megfelel az alapszabályban foglaltaknak, az elnökségi határozatok az alapszabályban meghatározott célokat tükrözik, végrehajtásuk javarészt megtörtént.

1) Könyvelés ellenőrzése, mérlegadatok összehasonlítása a gazdálkodásról készült kimutatásokkal
(felelős: Faragó Gábor)

Az ún. Egyszerűsített Éves Beszámoló és a Mérleg elkészítése a számviteli törvénynek megfelelően készült. A benne szereplő adatok és a hozzá tartozó kimutatások számszakilag értelmezhetőek.
Az előző évhez hasonlóan az elnökségtől kapott kimutatások és a könyvelés kimutatásaiban szereplő tételek összehasonlíthatósága nem elvégezhető. A kimutatások cashflow jellegűek és az ún. arányosított áfa miatt nem egyeznek az éves beszámolóban szereplő adatokkal. Azt gondoljuk, hogy a jobb átláthatóság érdekében törekedni kell a nyilvántartások egységesítésére. A bérköltség magas, az üzemanyag nyilvántartást pontosabbá kell tenni.

2) Az egylet és harmadik fél között kötött szerződések, megállapodások ellenőrzése
(felelős: Dr. Horváth István)

Megállapítható, hogy a szerződések színvonala, jogi kidolgozottsága, precizitása kedvező fordulatot vett. Az általam megvizsgált szerződések jól megfogalmazott, egyértelmű, ugyanakkor a részletekre is kiterjedők voltak. Különösen igaz ez a szponzori-támogatási szerződésekre, ahol a megállapodások kezdenek felzárkózni a minden évben osztályelső példaként felhívott Raiffeisen szponzori szerződéshez. Továbbra is hiányolom a teljesítési igazolásokat e szerződések mellől. Sem a támogatók által, sem a Spartacus által vállalt szolgáltatások teljesítéséről nincs feljegyzés. Lehet hogy készült ilyen, azonban a nekem elküldött iratok között ilyenek nem voltak fellelhetőek.

3) Tagi kötelezettségek, szolgáltatási díjak befizetésének ellenőrzése
(felelős: Pfeninbereger Ottó)

A vizsgálat során két tényszerű megállapítást tehettünk. A határidőre történő befizetések tekintetében nem léptünk előrébb az előző évekhez képest. Jelenleg is 2 713 875 Ft kintlévősége van az egyletnek. (A kigyűjtött adatok alapján 3 tagnak van nagy tartozása). Ugyan, ezt nyugtázhatná a tagság azzal, hogy sebaj mert jól kamatozik a pénzünk… Más megközelítésből viszont ez azt jelenti, hogy a rendesen fizető tagok rovására mások ingyen használják a telep szolgáltatásait.
A vendégéjszakákból származó bevétel nem emelkedik a díjakkal arányosan. 2006-ban 1,5 millió Ft, 2007-ben 1,120 millió Ft és 2008-ban 1,196 millió Ft. Sajnos az állapítható meg, hogy tagtársaink egy része nem érzi magára vonatkozólag kötelezőnek az elnökség által megállapított díjak megfizetését, mások rovására használják a telepet!

4) Utánpótlás, nevelés helyzetének áttekintése
(felelős: Forintos Róbert)

A pénzügyi nyilvántartások áttekintéséből jól látszik, hogy a 2008-as évben az előző évekhez képest lényegesen nagyobb ráfordításokat eszközölt az egylet az utánpótlás nevelésére. Két edzőt foglalkoztatott (foglalkoztat), akiknek fel van adva a lecke, hogy megfelelő számú és eredményes versenyzőket neveljenek, ezzel is megőrizve az egylet hagyományait!

+ Hozzászólásokra válaszul, Forintos Róbert szerint nem feltétlenül azért csökken a vendégéjszakákból származó befizetés, mert az apartman tulajdonosok már nem veszik igénybe.

+ Polgár Csaba: Rossz a fizetési morál.

+ Pfeningberger Ottó: A tartozóknak a belépési díját számítsuk be a tartozásukba, és ne kapja vissza a belépési díjat, ha elmegy.

+ Bednár Tibor: A daruzások nem megfelelően regisztráltak, szeretné tudni, pontosan mennyi pénz folyt be ebből a szolgáltatásból.

+ Gáborjáni Szabó Gábor ígéretet tesz, hogy Nanszák Marian e-mail útján Bednár Tibort tájékoztatja.

+ Pápai István szerint személye mindent tud és intéz, nagyobb daru kellene ahhoz, hogy többet lehessen daruzni.

+ Ignácz Károly: Több hozzászólás, kérdés ezzel a napirendi ponttal kapcsolatban nincs, szavazzunk a beszámolók elfogadásáról.


3/2009.06.20. Határozat

A közgyűlés 3 tartózkodás mellett elfogadta a Szórádi Róbert által előterjesztett beszámolót a Spartacus Vitorlás Egylet 2008-as évadjáról.

4/2009.06.20. Határozat
A közgyűlés 1 tartózkodás mellett elfogadta a beszámolót az Egylet 2008. évi gazdálkodásról és a 2009. évi gazdasági tervről.

5/2009.06.20. Határozat
A közgyűlés 5 tartózkodás mellett elfogadta az Ellenőrző Bizottság beszámolóját.


4. napirendi pont:
Tagfelvétel
Előadó: Ignácz Károly

A tagfelvétel két részben történik, mert más szabály vonatkozik új tag és más a közeli hozzátartozó tagfelvételére.

Hamrák Mihály rendes tagi felvételét – mivel rendes tag közeli hozzátartozója – a Tagság csak 2/3 szavazati többséggel utasíthatja el. Elnökséghez nem érkezett ellenvetés a próbaidős tagság ideje alatt, titkos szavazást senki nem kért, ezért a levezető elnök nyílt szavazást javasol.

6/2009.06.20. Határozat
A közgyűlés egyhangú szavazással Hamrák Mihályt rendes tagjai sorába felvette.

Palócz Miklós és Tóth Attila (külföldön tartózkodik) ellen panasz szintén nem érkezett, a levezető elnök esetükben is nyílt szavazást javasol. Az Alapszabály szerint a Közgyűlés 2/3-os döntéssel választhatja őket rendes taggá.

7/2009.06.20. Határozat
A közgyűlés egyhangú szavazással Palócz Miklóst és Tóth Attilát rendes tagjai sorába felvette.

+ Ignácz Károly: Újabb két tagfelvételi kérelem érkezett az Elnökség felé (Szalontai Szilvia, Szentiványi Fanni). Fényképes önéletrajzukat a honlapon és a faliújságon közzétettük, 60 napon belül lehet írásban tiltakozni a kérelem ellen, utána próbaidős taggá válnak.


5. napirendi pont:
Tájékoztató a versenysporttól
Előadó: Ignácz Károly

A 2008. évi egyesületi ranglistát hajóosztályok szerinti bontásban meg lehet nézni a honlapunkon. Szokás szerint a 2. helyen végzett a klub, de 2007-hez képest csökkentettük a hátrányunkat a BYC-hez képest a jobb nagyhajós és ifjúsági bajnoki eredményeknek köszönhetően. Bakóczy Robi támogatott versenyző, a július közepi, brazíliai Laser Radial VB-re készül, ahová edzője elkíséri. Majthényi-Domokos páros augusztus elején a medembliki VB-n vesz részt.
Örömteli hír, hogy Ignácz Károlyt – az Egylet támogatásával – beválasztották az MVSZ elnökségébe, ahol az olimpiai és élsport ügyekért lett felelős. Zentai István és Sükösd Balázs tagjaink is elnökségi tagok lettek.


6. napirendi pont:
Tájékoztató az ifjúsági és utánpótlás sportról
Előadó: dr. Polgár Csaba

Idén 10 új optimistes kezdett vitorlázni, ezért Vigh András – volt válogatott versenyzőnk – személyében segédedzőt alkalmaztunk eseti jelleggel. 2008-ban az ifjúsági bajnokságokon jobb eredményeket sikerült elérni, mint egy évvel korábban, reméljük a fejlődés idén is folytatódik. Az utánpótlás-nevelésre fordított költségek csak az edzők díját és versenyzés alapfeltételeit (motoros, utazás, nevezési díjak) biztosítják, fejlesztésre egyelőre nincs pénz.


7. napirendi pont:
A 2008. évi „A közösségért végzett munkáért” díj átadása.
Előadó: Szórádi Róbert

Nehéz döntés ennek a díjnak az odaítélése, mivel sokan rengeteget tesznek a Spartacusért. Az Elnökség döntése alapján Tenke Tibort választottuk, aki jelenleg Kielben vitorlázik.
A Tagság nagy tapssal köszönti a díj tulajdonosát.


8. napirendi pont:
Egyebek

Toronyi András az előző évhez hasonlóan, idén is megajándékozza az utánpótlást egy új vitorlával. Szépfy Zsombor edző vette át a Laser Radial vitorlát, melyet az Egylet nevében megköszönt.

A levezető elnök egyéb napirendi pont hiányában a közgyűlést berekesztette.

k.m.f.