2009. november 25.

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

mely készült a SPARTACUS VITORLÁS EGYLET 2009. november 25. napján 18 órakor a Unitef’83 Zrt. (1119 Budapest, Bornemissza tér 12.) tárgyalójában megtartott őszi közgyűlésén.

Szórádi Róbert elnök üdvözli a megjelenteket és megállapítja, hogy a közgyűlés határozatképes, mert azon a rendes tagok (83 fő) több mint fele (54 fő) képviselteti magát. Megnyitja a közgyűlést, és bejelenti, hogy Karlovits János tiszteletbeli elnök nem tud jelen lenni. Javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg levezető elnöknek Ignácz Károlyt.

1/2009.11.25. Határozat
A közgyűlés a levezető elnököt 1 tartózkodással megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Ignácz Károly levezető elnök üdvözli a megjelenteket. Javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg jegyzőkönyvvezetőnek Nanszák Györgynét, a jegyzőkönyv hitelesítőinek Ujhelyi Andrást és Zoltai Ferencet, a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak pedig D’Albini Andrást és Tenke Tamást.

2/2009.11.25. Határozat
A közgyűlés a jegyzőkönyvvezetőt 1, a jegyzőkönyv hitelesítőket 2, a Szavazatszámláló Bizottság tagjait 6 tartózkodással megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Ezt követően a levezető elnök ismerteti a közgyűlési meghívóban szereplő napirendi pontokat, amelyekhez egy kiegészítő javaslat érkezett. Ezek alapján a következő napirendi pontokat terjeszti elő a közgyűlésnek:

1. 2010. évi tagdíj és belépési díj javasolt mértékének előterjesztése
Előadó: Szórádi Róbert

2. Közvélemény-kutató szavazás a Spari Büfé 2010. évi üzemeltetéséről
Előadó: Gáborjáni Szabó Gábor

3. Tájékoztató az ifjúsági- és utánpótlássportról
Előadó: dr. Polgár Csaba

4. Az év kormányosa, az év legénysége, az év ifjúsági sportolója, az év csillaghajósa és “A közösségért végzett munkáért” díj átadása
Előadó: Ignácz Károly

5. Tájékoztató az MVSZ új Elnökségének munkájáról
Előadó: Zentai István, Ignácz Károly

6. Egyebek:

A napirend módosítására, egyéb kiegészítésére javaslat nem érkezett.

3/2009.11.25. Határozat
A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a napirendi pontokat.


1. napirendi pont:
2010. évi tagdíj és belépési díj javasolt mértékének előterjesztése
Előadó: Szórádi Róbert

A gazdasági válságra hivatkozva, az Elnökség javaslata alapján ne emeljük a tagdíj és a belépési díj összegét 2010. évben. Javaslom tehát:

• Tagdíj felnőtt: 150.000 forint
• Tagdíj ifjúsági (24 éves korig): 60.000 forint
• Belépési díj: 2.300.000 forint

4/2009.11.25. Határozat
A közgyűlés megszavazta a tagdíjakat és a belépési díjat 2010. évre az előterjesztésnek megfelelően: 
Tagdíj felnőtt: 150.000 Ft 2 tartózkodással
Tagdíj ifi (24 éves korig): 60.000 Ft egyhangú szavazással
Belépési díj: 2.300.000 Ft egyhangú szavazással


2. napirendi pont:
Közvélemény-kutató szavazás a Spari Büfé 2010. évi üzemeltetéséről
Előadó: Gáborjáni Szabó Gábor

Szeretnénk megtartani és hagyománnyá tenni, hogy a Közgyűlés véleményezze a büfé működését. Megkérem a tagságot, a szavazólapok kitöltésével szavazzon., hogy az elnökség kezdeményezzen tárgyalásokat a büfé idei üzemeltetőjével (Babylon Invest Kft, Álló Bálint) a szerződés meghosszabbításáról, vagy az Elnökség írjon ki újabb pályázatot a büfé 2010. évi üzemeltetésére.
Saját véleménye, hogy az üzemeltető tapasztalatszerzés céljából látogasson meg hasonló klubokat a pozitív tapasztalat reményében.

+ Polgár Csaba javasolja, hogy a honlapunkon jelenjen meg egy link, ezzel egyszerűbbé téve a büfé-gondok intézését, egyenesen az üzemeltetőnek lehetne jelezni az esetleges problémákat, nem az elnökség közvetítene.

+ Ignácz Károly szerint ennek nincs akadálya, megoldható.

A közgyűlési szavazás eredménye:
• az elnökség kezdeményezzen tárgyalásokat a büfé idei üzemeltetőjével a szerződés meghosszabbításáról (Babylon Invest Kft, Álló Bálint) 34 szavazat (63%)
• az Elnökség írjon ki újabb pályázatot a büfé 2010. évi üzemeltetésére. 20 szavazat (37%)

Az elnökség ennek alapján megkezdi a tárgyalásokat a büfé jövő évi üzemeltetéséről.


3. napirendi pont:
Tájékoztató az ifjúsági- és utánpótlássportról
Előadó: Polgár Csaba

Az idei évben a Körte táborok folytatása abszolút beváltotta a reményeket. Folyamatosan 15-20 gyerek tartózkodott napközben a vízen. Tagtársaink gyerekei is felnőttek, egyre többen vitorláznak. Optimistben már nem tudunk minden gyereknek hajót biztosítani, A és B keretbe soroljuk a gyerekeket. „A” keretbe a 8 legjobb kerül, ők a külföldi és pl. agárdi versenyekre az új 8, hajót szállító utánfutóval tudnak utazni. „B” keret tagjai a balatoni versenyeken vesznek részt, de teljesítményük alapján felkerülhetnek az „A” keretbe.

2 új optimistet vásároltunk szponzor és az Unitef céltámogatásával. 3 Optimistet felújíttattunk Hodács Attilával, 5 db-ot Hamrák Péter irányításával Kovács Attila javítja a telepen, utóbbiak a gyerektábor vitorlázásaira lesznek alkalmasak. A hiányzó alkatrészeket, felszerelések pótlásával ez közel 1 millió Ft-os fejlesztést jelent.
Az Elnökség 3 kategóriába osztja a hajókat minőség szerint: új, versenyképes, gyerektáboros. Az éves bérleti díj a kategória szerint változik. Az edző szabályzatban rögzített eredményességi mutatók alapján rangsort állít fel a gyerekek között, majd a legjobbak igényelhetik az új hajókat, és így tovább. A bérleti díjból fedezzük az OP hajóállomány javítását, így mindig lesz 2 versenyképes hajónk.
A kettes hangárban kicseréltük a szekrényeket, a következő szezon előtt az ágyakat is lecseréljük.
Eredményes versenyzőink: Bakóczy Róbert és a Czeizel-Rozsnyay páros nemzetközi sikereket ért el. Az optimistes csapat is nagyon szépen halad.

Az Elnökség az edzők munkáját értékelve az alábbi döntést hozta:
Goszleth Marcell munkájával évek óta meg vagyunk elégedve, Vigh András – aki napidíjas edző – szintén jól teljesíti az edzői feladatokat. Szépfy Zsombor viszont december 31-ével felmondott, lényegében a szerződését közös megegyezéssel megszűntettük. A megüresedett edzői állást meghirdetjük, pályázatot írunk ki az edzői feladatok ellátására, addig a másik két edzői el tudja látni a feladatokat.

Kérdés, hozzászólás az beszámolóval kapcsolatban nem érkezett.


4. napirendi pont
Az év kormányosa, az év legénysége, az év ifjúsági sportolója, az év csillaghajósa és „A közösségért végzett munkáért” díj átadása
Előadó: Ignácz Károly

+ Ignácz Károly javasolta, kerüljenek fel tájékoztatóztatók az Egylet honlapjára a díjakról, az alapításáról és az eddigi győztesekről.

A díjak alapítói rövid beszédet mondanak, ismertetik a díj kiosztásának menetét.
Az év kormányosát az előző évek győztes kormányosai választják.
Az év legénysége címet a Versenyzők Tanácsa terjeszti elő, a Közgyűlés szavazza meg. 2009-ben Czeizel Jonatán, Domokos András és Gereben Mátyás a jelölt.
Az év ifjúsági sportolójáról az Elnökség dönt.
Az év csillaghajósa díj pontverseny alapján kerül kiszámításra. A Balatonon legeredményesebben teljesített versenyző kapja meg.
A közösségért végzett munka díjazottjáról az Elnökség dönt.

Az év kormányosa: Ignácz Károly
Az év legénysége: Czeizel Jonatán
Az év ifjúsági sportolója: Rozsnyay Domonkos
Az év csillaghajósa: Gereben Márton
A közösségért végzett munkáért: Visy László


5. napirendi pont
Tájékoztató az MVSZ új Elnökségének munkájáról
Előadó: Zentai István, Ignácz Károly

Örömteli hír, hogy az MVSZ 15 fős elnökségében 3 fő képviseli Egyletünket: Ignácz Károly, Sükösd Balázs és Zentai István. A Bizottságokban is jelen vannak Egyletünk tagjai.

Zentai István a fontosabb változásokról informálja a Tagságot. Jövő évtől csak minősített versenybírók dolgozhatnak versenyeken. A kikért bajnokságok díját eltörölték, viszont a nem MVSZ versenyek jogdíjasak lettek.

Ignácz Károly beszámolt az új Olimpiai és Élsport Bizottság eddig tevékenyégéről.

Haranghy Csaba, az MVSZ Felügyelő Bizottságának elnöke felhívta a figyelmet, hogy az MVSZ alapszabály tervezett módosítása nagymértékben érinti az Egyletünket, ezért erre oda kell figyelnünk.

A levezető elnök egyéb napirendi pont hiányában a közgyűlést berekesztette.

k.m.f.