2010. június 19.

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

mely készült a SPARTACUS VITORLÁS EGYLET 2010. június 19. napján 18 órakor a Spartacus Vitorlás Egylet (8623 Balatonföldvár, Móló) nagytermében megtartott rendes közgyűlésén.

Szórádi Róbert elnök üdvözli a megjelenteket és megállapítja, hogy a közgyűlés határozatképes, mert azon a rendes tagok (86 fő) több mint fele (52 fő) képviselteti magát. Megnyitja a közgyűlést és javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg levezető elnöknek Ignácz Károlyt.

1/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés a levezető elnököt 1 tartózkodással megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Ignácz Károly levezető elnök üdvözli a megjelenteket. Javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg jegyzőkönyvvezetőnek Nanszák Györgynét, a jegyzőkönyv hitelesítőinek Ujhelyi Andrást és Zoltai Ferencet, a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak pedig Alibán Andrást, Tenke Tamást és Erdélyi Sebestyént.

2/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés a jegyzőkönyvvezetőt egyhangúlag, a jegyzőkönyv hitelesítőket 2, a Szavazatszámláló Bizottság tagjait 3 tartózkodással megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Ezt követően a levezető elnök ismerteti a közgyűlési meghívóban szereplő napirendi pontokat:

1. Beszámoló az Egylet 2009-es évadjáról (mellékelt anyag kiküldve)
Előadó: Szórádi Róbert

2. Beszámoló a 2009. évi gazdálkodásról és a 2010. évi gazdasági terv előterjesztése (mellékelt anyagok kiküldve)
Előadó: Gáborjáni Szabó Gábor

3. Ellenőrző Bizottság jelentése
Előadó: Forintos Róbert

4. Tagfelvétel (Szentiványi Fanni, Szalontai Szilvia)
Előadó: levezető elnök

5. Tájékoztató a versenysportról (mellékelt táblázat kiküldve)
Előadó: Ignácz Károly

6. Tájékoztató az ifjúsági- és utánpótlássportról
Előadó: dr. Polgár Csaba

7. Tagi viszonyok, befizetések, szüneteltetés, döntés az Alapszabály módosításáról

8. Egyebek

A napirend módosítására, egyéb kiegészítésére javaslat nem érkezett.

3/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a napirendi pontokat.


1. napirendi pont:
Beszámoló az Egylet 2009-es évadjáról
Előadó: Szórádi Róbert

Az elmúlt esztendő részletesebb értékelése előtt feltétlenül ki kell hangsúlyoznunk, hogy a Spartacus Vitorlás Egylet továbbra is meghatározója a hazai vitorlázásnak, az egyesületek rangsorában a második helyet szerezte meg, a vitorlázó társadalom most is sok szempontból példaértékűnek tekinti tagságunkat, tevékenységünket.
A 2009-es év az elnökségi ciklus harmadik éve volt, és az első teljes esztendő a gazdasági válság jelentkezését követően, mely tény több szempontból is átértékelésre és szemléletváltozásra irányította a figyelmet annak ellenére, hogy az Elnökség a munkájában továbbra is elkötelezett az Egylet Alapszabályát, illetve az Elnökség által lefektetett 2007-2011-es programot tekintve.

Alapértékek
A mindannyiunk által megélt gazdasági válság számtalan nehézséget okoz a működésben, de meggyőződésünk, hogy hasonlóan az Egylet korábbi történelme során megélt nehézségekhez a baráti közösségünk ebből is sikeresen és megerősödve kerül ki.
Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy mint korábban is, most is a legnagyobb értékünk és összetartó erőnk maga a tagság és elkötelezettségünk e közösség és életforma iránt, ahol a gyerekeink és azok korosztályának a jövőjét is biztosítani szeretnénk.

Működés
A korábbi évekhez képest az Elnökség munkája, a telep és adminisztráció működése kiegyensúlyozottabb és olajozottabb lett köszönhetően a harmadik éve együtt dolgozó Elnökség és munkatársai feszesebb munkarendjének és a feladatok célzottabb kiosztásának. Természetesen rengeteg területen tovább szükséges fejleszteni a működés rutin feladatait, melyre tételes tervet vázolt már fel a jelenlegi Elnökség. Ki kell, hogy emeljem az elnökségi munka kommunikálásának és belső szabályaink következetes betartásának még fennálló problémáit, melyek megoldása elkerülhetetlen.
Úgy érezzük, hogy a működési alap-struktúra megfelelően lefedi az elvégzendő feladatokat, így továbbra is szükségét érezzük Marian segítségével felügyelt adminisztráció, Béci vezetésével történő versenyigazgatói, Pápai Pista által vezényelt telep-rend, illetve Attila -ék segítségével képviselt tisztaság és ellátás feladatainak megosztását és elvégzését.

Gazdálkodás
A 2009-es évben 60 millió forint körül alakultak az Egylet cash flow szemléletű bevételei és kiadásai egyaránt, így közel null-szaldós gazdálkodást teljesítettünk. A 2009-re készült gazdálkodási tervünkben még ez az összeg 46 millió forint volt, ahol is a bevételi oldal növekedését mind a tagi befizetések következetesebb és fegyelmezettebb teljesítése mind a vállalkozási bevételek 15%-os túlteljesítése indokolta, még a kiadási oldalon a többletet alapvetően létesítményi felújításra (vendégszobák) valamint az ifjúsági és utánpótlás nevelésre (új edzők, új OP-k) fordítottuk.
Összességében kijelenthetjük, hogy ebben a külső gazdasági környezetben az éves eredményünk dicséretesen alakult.
Annak ellenére, hogy az Alapszabály által lefektetett elvárásnak, – hogy a tagok által teljesített befizetések fedezzék az alapvető működést – megfeleltünk, szembe kell néznünk a gazdasági válság következményének tekinthető fizetési nehézségekkel küzdő tagtársaink problémáival. Meggyőződésünk, hogy a többségi akarat által körültekintően alakított szabályrendszerünk megoldásokat képes nyújtani a legtöbb esetben.

Versenysport és utánpótlás nevelés
Hosszú évek óta először mondhatjuk el, hogy végre történt valami, ami nagyon ígéretes; a 2008-ban elindult Körte-tábor program, mint bázisra épülve az edzői gárdánk megerősítésével, új szemlélettel sikerült oda eljutnunk, hogy nagyreményű versenyzőkkel is tarkított nagyszámú Optimistes csapatunk alakult ki. Úgy gondolom, hogy sokunknak megdobbant a szíve, amikor még hideg tavaszi hétvégéken is tucatnyi hajónk edzett a vízen, vagy amikor még télen is az “utazó” Optimistes csapatról hallottunk.
Az elnökségi ciklus alatt edzői gárdánk megváltozott, hisszük, hogy Goszleth Marcell, Vígh András, Szalay Dani, és Soltész Orsi személyében olyan csapat alakult, melyre generációk nevelését bízhatjuk hagyományainkhoz méltóan.
Komoly verseny-eredményeket is elértünk a 2009-es esztendőben, mivel az Olcsi-Domi páros ezüstérmet szerzett a 2009-es Repülő Hollandi világbajnokságon, még 420-as osztály Európa Bajnokságán Rozsnyai Domokos – Czeizel Jonatán páros 7-ik helyet szerzett a 118 fős mezőnyben. Nem kisebb teljesítmény Bakóczy Robié, aki Finn Dinghy, Laser Radiál és felnőtt Leser hajóosztályban is versenyzett, és junior VB 9-ik helye mellé junior bajnoki címet is szerzett.
Eltökélt szándékunk, hogy ami most elkezdődött azt következetesen folytatjuk, a lelkes edzőinknek életpályát kínálva erősítjük az Egylet korábbi hagyományait.

Vállalkozási tevékenység
Gazdálkodásunk alapvetően három pilléren áll, bevételeink tagdíjakból, telepi és versenyrendezési szolgáltatásokból, illetve hirdetési és egyéb rendezvényszervezési tevékenységből folynak be.
Recesszió idején mindhárom forrás csökken és bizonytalanabbá válik. Nekünk is mind minden más piaci szereplőnek rugalmasabbá kell válnunk és meg kell becsülnünk minden olyan adottságunkat, lehetőségünket, ami a nehézségek ellenére is működik, működtethető.
A „telepi szolgáltatások” – a tagok minden szempontját messzemenőkig figyelembe véve – szélesíthető és nagy jelentőséggel bírna a nemzetközi versenyrendezés lehetősége is, amire sajnos 2009-ben nem nyílt módunk. Mindent el kell követnünk a nemzetközi események rendezési jogának megszerzéséért, mely mind sportszakmai, mind gazdasági szempontból alapvető fontosságú.
A hirdetési és rendezvényszervezési tevékenység területén a korábbi évektől eltérően csak és kizárólag piaci alapon tudunk partnereket találni, jót és jól kell szolgáltatnunk, hogy hosszú távú üzleti kapcsolatokat alakíthassunk ki.

Klubélet
A hagyományoknak megfelelően a társasági élet nem korlátozódik az Klub falai közé, főleg a téli hónapokban sok tradicionális összejövetel valósul meg különböző helyszíneken. Fontos szempont, hogy ezen rendezvényeket is minden tagunk magáénak érezze, lehetőségeihez mérten részt vegyen bennük.

Kitekintés 2010-re
A megfelelő sportolás úgy lehetséges, ha erre biztosítjuk a pihenési feltételeket is. Reményeink szerint az idén indult Stég büfé működése az esti hangoskodókat messzebb viszi a hangárokban pihenőktől. Álló Bálinttal 5 éves szerződést kötöttünk a Stég büfé működtetésére. Első évben 250.000 Ft, a következőkben 562.500 Ft lesz a bérleti díj. A beruházást ők finanszírozták, sok sikert kívánok a működéshez.
20 éve az alapításkor fel sem merült, hogy az Egyletből többen akarnak majd kilépni, mint belépni. Az Alapszabályt lehet módosítani, de megfontoltam. Javaslom 5 fős bizottság létrehozását, akik az ősz közgyűlésen előterjesztik javaslataikat. Szerintem a bizottság tagjai minden oldal érintettjei közül kerüljenek kiválasztásra: kilépni szándékozó, soha kilépni nem akaró, jogász (javaslom Horváth Istvánt), elnökségi tag, alapító tag.

A jelenlegi Elnökség mandátuma már kevesebb, mint egy évig él, de bizonyosak lehetünk abban, hogy amíg a tagságunk elkötelezett a hagyományokból táplálkozó értékrend mellett, addig lesznek olyan tagjaink, akik áldozatos munkával tenni akarnak a közös ügyért és munkájukkal jó úton tartják az Egylet ügyeit.
Kérem az Egylet tagjait, hogy beszámolómat észrevételeikkel, javaslataikkal egészítsék ki, majd fogadják el, és a továbbiakban is nyújtsanak segítséget az Egylet Programjának végrehajtásához.

+ Ignácz Károly: Mivel a beszámolóhoz sem kérdés, sem javaslat nem érkezett, javaslom, hogy az Ellenőrző Bizottság jelentése után szavazzunk az elnöki beszámoló elfogadásáról.


2. napirendi pont:
Beszámoló a 2009. évi gazdálkodásról és a 2010. évi gazdasági terv előterjesztése
Előadó: Gáborjáni Szabó Gábor

A 2009 évi tény és 2010 évi tervet a meghívóval együtt mindenki megkapta, ha valakinek kérdése van, e-mailben is várom a javaslatokat a költségvetésekkel kapcsolatban.
2009-ben a kiadásaink és bevételeink kb. megegyeztek (60M Ft), a tervhez képest kissé megemelkedtek. A bevétel emelkedését a tagdíj és a szolgáltatási díjak pontosabb befizetése és a vállalkozási bevételeink eredményezte. Kiadásaink emelkedését a tervhez képest két apartman felújítása okozta.
A gazdasági élet jelentősen érinti a klubbot is, a nehéz helyzetbe kerülő klubtársaknak fizetési nehézségei adódnak.
A tulajdonunknak, vagyonunknak fenntartási költsége van. A tagdíjnak nem csupán az épület- és a közművek fenntartását kell fedeznie, ebből finanszírozzuk a vitorláséletet is.
A tagi hozzájárulások, szolgáltatási díjak befizetéséből biztosítanunk kell, hogy a befizetett igények kielégíthetők legyenek (parkolási díj befizetésénél legyen parkolóhely, hajótárolás befizetésénél az annak megfelelő hajóhely).
Véleményem szerint nemzetközi verseny rendezése alapvető fontosságú.

Kérem, hogy beszámolómat észrevételekkel, javaslatokkal egészítsétek ki, majd fogadjátok el.

+ Gereben Gábor: Gereben Márton elérte, jövőre mi rendezhetjük a Star District és a 100 éves Bajnokságot.

+ Ujhelyi-Gáspár Miklós: Mi, a 18 lábasok jövőre itt szeretnénk az európai GP sorozat egyik versenyét megrendezni.


3. napirendi pont:
Ellenőrző Bizottság jelentése
Előadó: Forintos Róbert

Az Ellenőrző Bizottság feladata, hogy az Egylet rendes évi közgyűlésén beszámoljon a tagságnak az Egylet gazdálkodásáról és alapszabály szerinti működéséről.
A 2009. év ellenőrzésénél a főbb vizsgálati szempontok:

1) mérleg és a főkönyvi kivonat ellenőrzése
2) utánpótlás-nevelés helyzetének áttekintése
3) alapszabályban meghatározott tevékenység ellenőrzése (alapszabály módosítási javaslat)
4) tagi kötelezettségek 2009-es teljesítésének ellenőrzése

Megállapításaink, észrevételeink:

1) A mérleg és a főkönyvi kivonat számai összhangban vannak. Az Ellenőrző Bizottság az elnökség által előterjesztett 2010-os mérleget elfogadta. Megjegyezzük, hogy szerintünk néhány tételsor nincs a megfelelő helyre könyvelve, ezeket a kiegészítéseket az elnökség részére megküldjük.

2) A Versenysport és Utánpótlás-nevelés program véleményünk szerint továbbra is felfele ívelő szakaszban van. Az a véleményünk, hogy szükséges és fontos az utánpótlás nevelés folyamatos fejlesztése, annak ellenére, hogy jelentős költségvonzata van az egylet számára.

3) Az elnökségi jegyzőkönyvek illetve az interneten is hozzáférhető elnökségi határozatok alapján megállapítható, hogy az elnökség 2010 évben a jogszabályoknak és az alapszabálynak megfelelően végezte tevékenységét.
A Kovács Zsófi és Toronyi Bence tagok által beterjesztett alapszabály módosítási javaslattal kapcsolatban egyetértünk az elnökséggel. Véleményünk szerint is szükség van egy bizottság felállítására annak érdekében, hogy a kialakult problémát mindenki szamara elfogadható módon sikerüljön rendezni. Egyben javasoljuk az alapszabály más pontokban való frissítését is, hiszen az elmúlt húsz évben jelentős fejlődésen, változáson ment keresztül az egyletünk, így szükségessé vált az alapszabály frissítése.

4) A tagdíjbefizetések nyilvántartása rendben van, maximálisan átlátható és ellenőrizhető. Köszönet érte Nanszák Mariannak! Megállapítható, hogy a tagság jelentősebb része fegyelmezetten eleget tesz a befizetési kötelezettségeinek. Azonban fontos jeleznünk, hogy 6 tagtársunk tartozik kisebb 30e Ft alatti összeggel és három tagtársunk jelentősebb összeggel. Az összes kintlévőség összege 2009. december 31-én 1 834 532 Ft + két régebbi ifjúsági versenyző hagyott ránk összesen 285 000 forint tartozást.

A kamatfizetések nyilvántartása a megkapott táblázat alapján egyértelműen követhető, ennek is köszönhető, hogy az adatok alapján késedelmi kamatokból a 2009-es évben 416 000 Ft folyt be.

Mindezek alapján Ellenőrző Bizottság javasolja a közgyűlésnek az elnöki és a gazdálkodási beszámolók elfogadását.

+ Ignácz Károly: Mivel az Ellenőrző Bizottság beszámolójához kérdés nem érkezett, javaslom, szavazzuk meg az eddigi beszámolókat

4/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés az Ellenőrző Bizottság jelentését a 2009-es évről 4 tartózkodás mellett elfogadta.

5/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés az Egylet 2009-es évadjáról szóló elnöki beszámolót 4 tartózkodás mellett elfogadta.

6/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés a 2009. évi gazdálkodásról és a 2010. évi gazdasági terv előterjesztéséről szóló beszámolót 2 tartózkodás mellett elfogadta.


4. napirendi pont
Tagfelvétel (Szentiványi Fanni, Szalontai Szilvia)
Előadó: Ignácz Károly

Szentiványi Fanni és Szalontai Szilvia már bemutatkozott a tavalyi rendes közgyűlésen. A jelentkezés után 60 nap elteltével, és azóta sem érkezett kifogás felvételükkel kapcsolatban.
Az Elnökség javasolja a közgyűlésnek mindkét próbaidős tag felvételét.
Az Alapszabály szerint a közgyűlés 2/3 többséggel szavazza meg a felvételt.

7/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés Szalontai Szilviát a Spartacus Vitorlás Egylet rendes tagjává egyhangúlag megszavazta.

8/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés Szentiványi Fannit a Spartacus Vitorlás Egylet rendes tagjává egyhangúlag megszavazta.

Május végén új jelentkező érkezett, Gém Zoltán szeretne belépni az Egyletbe. Az Alapszabály szerint 60 napon belül lehet kifogást emelni a felvétele ellen. A faliújságon és a honlapunkon fényképes önéletrajzát közzétettük.


5. napirendi pont
Tájékoztató a versenysportról
Előadó: Ignácz Károly

Egyéni versenyzői támogatásban a felnőttek közül továbbra is csak a Majthényi Szabolcs – Domokos András páros részesül, akik a 2009. évi hollandiai világbajnokságon ezüstérmet szereztek. A külön támogatott ifik közül Bakóczy Róbert az év első felében Laser Radialban sikeresen szerepelt a külföldi Európa Kupa versenyeken, majd részt vett az ISAF VOLVO Youth VB-n. Kipróbálta magát a Finn hajóosztályban is: a magyarországi junior VB-n legjobb magyarként a kiváló 9. helyet szerezte meg, majd ősszel a junior bajnoki címet is begyűjtötte a Laser Radial mellé. Októbertől véglegesen átült az felnőtt Laser hajóosztályba. 420-asban a Rozsnyay Domokos – Czeizel Jonatán (Marsi) páros ért el komoly nemzetközi sikert: füredi junior EB-n legjobb magyarként 7. lettek a 118 fős mezőnyben!
A támogatott versenyzőink 2010-ben is folytatják a nemzetközi szereplést, a honlapunkon rendszeresen olvashatjátok a beszámolókat a versenyekről.

+ Gereben Gábor: Meg kell említeni Tenke Tibort, mint élversenyzőnket.

+ Ignácz Károly: Igen, tiszteletünket fejezzük ki, és gratulálunk sikereihez. 2010-ben Ujhelyi-Gáspár Miklós, Majthényi Matyi és Szépfy Zsombi 18 lábasban Európa bajnoki címet szerzett! Gratulálunk nekik is.

+ Szórádi Róbert: Köszönjük Tenke Tibornak, és nemcsak az eredményeit. Színvonalas élversenyző, az Egylet nem nyújt anyagi támogatást a versenyzéséhez, sőt ő támogatja rendszeresen Egyletünket.

+ Ignácz Károly: Mivel több hozzászólás, kérdés a versenysporttal kapcsolatban nem érkezett, javaslom, folytassuk a következő napirendi ponttal.


6. napirendi pont
Tájékoztató az ifjúsági- és utánpótlássportról
Előadó: dr. Polgár Csaba

Optimistben 16–20 gyerek edz rendszeresen, öröm nézni őket a vízen. Remélem, hogy az idén ennek a Bajnokságon is meglesz az eredménye. 2009-ben 2 hangárt, 9 optimistet felújítottunk, és 2 db optimist hajó került beszerzésre. A versenyzési feltételeket kívántuk segíteni azzal, hogy használati szerződést lehet kötni a jó hajókra, nem mindenki engedheti meg magának, hogy sajátja legyen. A befolyt összeget a hajók felújítására, cseréjére költjük, így mindig lesznek jó hajóink.
Két új edzőt alkalmazunk, Szalay Danit és Soltész Orsit. Dani pályázat útján jelentkezet, maximálisan beváltotta az elnökség reményeit. Orsi pártoló tagja volt az egyletnek, mindketten felsőfokú végzettségűek.
Az utánpótlás fejlesztése több pénzbe kerül, mert több edzőre van szükség a megnőtt létszám miatt, ezért ehhez kérem a Tagság további támogatását.
Idén 5 Körte-tábor, 2 Dínó-tábor és 1 Soltész Orsi-tábor lesz a telepen.

Kérdés, hozzászólás az beszámolóval kapcsolatban nem érkezett.


7. napirendi pont
Tagi viszonyok, befizetések, szüneteltetés, döntés az Alapszabály módosításáról

+ Ignácz Károly: Alapszabály módosítási javaslatot terjesztett elő Kovács Zsófi és Toronyi Bence. Zsófi jelezte, hogy nem tud jelen lenni a közgyűlésen.

+ Toronyi Bence: Mi kommunikációt szerettünk volna elindítani, ez sikerült. A bizottság felállítása a klub és a tagság érdekeit szolgálja, a novemberi közgyűlésen való előterjesztéssel én is egyetértek.
Egy technikai kérdés maradt nyitva: eddig mindig határidőre fizettük a szüneteltetési tagdíjat, most az elnökség döntése nyomán ez a lehetőségünk megszűnt, elvileg be kell fizetnünk a teljes tagdíjat. Az a kérésem, hogy akik eddig szüneteltettek, de az Elnökség 2010-re a szüneteltetést már nem hagyta jóvá, azok a novemberi közgyűlésig még szüneteltethessenek.

+ Ignácz Károly: A mai közgyűlésen az elhangzottak alapján Alapszabály módosítására nem kerül sor, ezért kérem Elnök urat, válaszoljon Bencének.

+ Szórádi Róbert: Áthidaló megoldási javaslat, hogy fél évvel meghosszabbíthatjuk a szüneteltetést (07.31-ig), miután csak a 6 hónapon túli elmaradás jár kizárással. A jövőben jobb lenne, ha az Alapszabály egyértelműen meghatározná a szüneteltetés idejét, és az ne legyen elnökségi hatáskör.

+ Szentiványi András: Véleményem szerint az Alapszabály egyértelmű, maximum 2 év a szüneteltetés, ezért az Elnökség az Alapszabály ellen döntött az eddigi hosszabbításokról. Ezt nem utólag kellett volna megváltoztatni, hanem előtte.

+ Polgár Csaba: Az Elnökség nem dönt Alapszabály-ellenesen, jelenleg a két év hosszabbításáról az Elnökség dönthet. Van, aki már háromszor kérte a hosszabbítást. Idén 10 fő fölé emelkedett volna a szüneteltetők létszáma, ezért hoztunk elnökségi döntéssel korlátozást a hosszabbításról. A jövőben biztosítani kell, hogy a szüneteltető tagok ne használhassák a telepet, illetve a rendes és a pártoló tagok jogaiban is nagyobb legyen különbség.

+ Csillag Katalin sérelmezi, hogy Polgár Csaba nem pontosan és szó szerint idézte az Alapszabályt. Szórádi Róbert felolvassa az Alapszabály 9.§ /5/ pontját, melyből kiderül az Elnökség hatásköre a szüneteltetéssel kapcsolatban.

+ Dr. Horváth István: 20 év telt el az alapítás óta, akkoriban megfelelő volt az Alapszabály, ezért is jegyezte be a Somogy Megyei Bíróság. A gyakorlatban kiderült, nem mindenki ugyanúgy értelmezi a megfogalmazottakat. Hatályba lépett a sporttörvény, ezt is figyelembe kell vennünk. Az említett 9. § nem volt része az eredeti Alapszabálynak, később foglaltuk bele. Többször javasoltam az Elnökségnek, egy bizottság nézze át és gondolja végig a változtatásokat, melyet közgyűlés elé kell terjeszteni. Ezúton is kérem az Elnökséget, a bizottság felállításával adja meg az felhatalmazást a teljes Alapszabály átdolgozására.

+ Szórádi Róbert: Korábban egy 5 fős bizottság felállítására tettem javaslatot a közgyűlésnek, de mivel többen kívánnak a bizottság munkájában részt venni, ezért most 7 fős bizottság felállítására teszek javaslatot. A bizottság elnökének javaslom Dr. Horváth Istvánt.

+ Palócz Miklós: Meg kell határozni a bizottság módosítási feladatait.

+ Ignácz Károly: Egyértelműen az Alapszabály áttekintésére, változtatására várjuk a javaslatot a Bizottságtól. Először döntsük el, hogy a bizottság hány főből álljon.

9/2010.06.19. Határozat
A közgyűlés Alapszabály-módosítást előkészítő bizottság felállítását határozta el, a bizottság létszámát többségi szavazással hét főben határozta meg 43 igen, 5 nem és 4 tartózkodás mellett. A bizottság elnöke: Dr. Horváth István, tagok: Gáborjáni-Szabó Gábor, Gereben Gábor, Hamrák Péter, Kovács Zsófi, Visy László, ifj. Ziegler János. A bizottság tagjai vállalják megbízatásukat.

+ Polgár Csaba: Az Alapszabály áttekintése és a javaslattétel a bizottság feladata. Az őszi közgyűlésen együtt döntjük el és szavazzuk meg a változtatások elfogadását.

+ Forintos Róbert: A tagok tegyenek javaslatot a bizottság tagjainak a változtatásokra.

+ Toronyi Bence: A vita és a határozat fényében szüneteltetési jogviszonyunk fenntartását továbbra is kérjük és visszavonjuk a jelen közgyűlésre beterjesztett Alapszabály módosítási javaslatunkat. Felhatalmazzuk a bizottságot a javaslattételre.

Szórádi Róbert elfogadta Kovács Zsófi és Toronyi Bence módosítási javaslatának visszavonását.

Ignácz Károly levezető elnök egyéb hozzászólás és napirendi pont hiányában a közgyűlést berekesztette.

k.m.f.