2014. november 10.

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

mely készült a SPARTACUS VITORLÁS EGYLET 2014. november 10. napján 18 órakor az UNITEF ’83 Zrt. (1119 Budapest, Bornemissza tér 12.) tárgyalójában megtartott rendkívüli közgyűlésén.

Gáborjáni-Szabó Gábor elnök 18 órakor üdvözli a megjelenteket és megállapítja, hogy a Közgyűlés nem szavazóképes.

Gáborjáni-Szabó Gábor elnök 18.30 órakor megnyitja a megismételt Közgyűlést. A rendes tagok közül 14 fő jelent meg és 21 fő képviselteti magát (összesen 35 szavazati jog). Gáborjáni-Szabó Gábor javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg levezető elnöknek Ignácz Károlyt.

24/2014.11.10. Határozat
A Közgyűlés levezető elnöknek Ignácz Károlyt egyhangúan megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

Ignácz Károly üdvözli a Tagságot, javaslatot tesz a tisztségviselők személyére. Jegyzőkönyvvezetőnek Máthé Mariant, a jegyzőkönyv hitelesítőinek Dr. Horváth Istvánt és Szalontai Gergelyt, szavazatszámláló bizottság tagjainak Alibán Andrást, Bóna Gábort és D’Albini Andrást javasolja.

25/2014.11.10. Határozat
A Közgyűlés a jegyzőkönyvvezetőt egyhangúan, a jegyzőkönyv hitelesítőket egyhangúan, a Szavazatszámláló Bizottság tagjait egyhangúan megválasztotta az előterjesztésnek megfelelően.

A levezető elnök tájékoztatja a Közgyűlést, hogy a napirendi pontokhoz kiegészítés nem érkezett, a napirend megegyezik a meghívóban küldött napirendi pontokkal:

1. Alapszabály-módosítás
(lásd a mellékelt anyagokat: az augusztusi közgyűlésünkön elfogadott és a törvényszékre beadott alapszabály szöveget; a törvényszék által kért változtatásokat, átvezetve a szövegben; a változtatások utáni tervezett új alapszabályszöveget)
Előadó: Ignácz Károly

2. Egyebek

A napirend módosítására, egyéb kiegészítésére javaslat nem érkezett.

26/2014.11.10. Határozat
A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a napirendi pontokat.


 

1. napirendi pont:
Alapszabály módosítás
Előadó: Ignácz Károly

A levezető elnök átadja a szót Gáborjáni-Szabó Gábor elnöknek.

Gáborjáni-Szabó Gábor tájékoztatja a megjelenteket az előzményekről: augusztusban az Alapszabály-módosítási javaslatot a Közgyűlés megszavazta, majd beadásra került. A Kaposvári Törvényszék hiánypótlásra szólított fel, és új közgyűlés összehívását kérte. Az eredetileg megszabott 30 napos határidőt nem tudtuk volna tartani – mivel a közgyűlés időpontja előtt min. 30 nappal értesíteni kell a Tagságot -, ezért a hiányosságok pótlási határidejének meghosszabbítását kértük, amit meg is kaptunk.

Dr. Horváth István röviden összefoglalja a Törvényszék által kért kiegészítések jellegét.

Ignácz Károly jelzi, hogy a meghívóval együtt kiküldésre került a tagoknak a Kaposvári Törvényszék végzése, a javasolt változások, illetve a módosítások utáni új Alapszabályszöveg.

A változások kapcsán kiemeli, hogy a Törvényszék pontosabban kérte leírni a közgyűlés menetét (összehívás, lefolytatásra vonatkozó rész). Fontos szabály, hogy a közgyűlésen új napirendi témát csak abban az esetben lehet előhozni, ha minden szavazásra jogosult jelen van és mindenki támogatja a felvetést. Ezért van jelentőségük a közgyűlés előtt megfelelő időben, írásban beadott elnökségi vagy tagi javaslatoknak. Határozathozatalnál aki érintett a témában, nem szavazhat; a határozatképességet minden szavazásnál külön kell vizsgálni. Az Elnökség felelőssége, hogy a közgyűlési jegyzőkönyvet és határozatokat 30 napon belül a tagsággal meg kell ismertetni.

Az Alapszabály-módosítás részletes ismertetését követően kérdés, hozzászólás nem érkezett.

27/2014.11.10. Határozat
A közgyűlés egyhangúan elfogadta és megszavazta az Alapszabály új szövegét az előterjesztésnek megfelelően.


 

2. napirendi pont:
Egyebek

Ignácz Károly megállapítja, hogy nincs más hozzászólás, felvetés.

A levezető elnök egyéb napirendi pont hiányában a közgyűlést berekesztette.