HÉDER BENEDEK BARNA AZ ILCA 4 BAJNOK!

A Balatonfüreden kezdődött ILCA 4 országos bajnokság Tihanyban fejeződött be október 8-án.

Balatonfüreden a nyári Európa-kupa versennyel egyidőben megrendezett bajnokságot nem lehetett befejezni, mert csak három futamra volt elegendő szél. Így október második hétvégéjén a Tihanyi Hajós Egylet a finnes Építők kupával egyidőben rendezte meg az ILCA 4 vitorlázók bajnokságának befejező futamait. Az időjárási körülmények ideálisak voltak, szombaton és vasárnap is szép délnyugati fújt, egyedül a legutolsó futam végét zavarta meg egy északiasodás. A három Füreden megrendezett és a négy Tihanyban levitorlázott futam után hét futam alapján hirdettek végeredményt a harmincöt induló számára. Az U 18 abszolút bajnoki dobogó legfelső fokára Héder Benedek Barna (Spartacus VE) állhatott fel, az ezüstérmes Rácz Mihály (PRO SE), a bronzérmes Lackó Sára (BYC) lett. Lackó Sára lett az U 18 női bajnok. Az U 16 fiú kategória aranyérmét Nagy Patrik (BYC), az U 16 lány aranyat Aklan Luca (MVM SE) nyerte. Héder Benedek Barna a tihanyi “forduló” mind a négy futamát megnyerte.

Héder Bendzsi legutóbb a 420-as bajnokságon szerepelt, és nyert ezüstérmet a THE-s Bősze Marcellel. Whatsappon kérdeztem meg: Csak nem hajóosztály váltáson, kétszemélyes hajóba való átülésen gondolkodsz?

“Meghívtak a 420-as bajnokságra, és csak kikapcsolódásként indultam el Marcellel. Szuper volt, hogy ennyire jól sikerült az első 420-as versenyem, de egyáltalán nem gondolkodom hajóosztály váltáson. Marad a Laser, hiszen ebben most kezdenek jönni a sikerek, nemzetközi mezőnyökben is. Egyedül azt nem döntöttük még el, hogy folytatom-e még egy évig az ILCA 4-ben, vagy váltok ILCA 6-ra. Ez sok mindentől függ: például hogy a súlyom és a testmagasságom hogyan alakul a közeljövőben.”

Eredmények a csatolt fájlokban:

Csatolt fájlok:

Visy László Oszi

Forrás: hunsail.hu