Siker a Mikulás Kupán

Nagy létszámú magyar Optimist csapat vett részt az idei Mikulás Kupán Horvátországban. A harminchat hazai versenyző közül tizenhárom a Spariból utazott le az Isztriára, hogy a közel kettőszázötven rajthoz álló versenyzővel összemérhesse tudását. A csapat egy része már a versenyt megelőzően a helyszínen edzőtáborozott, s élvezte a viszonylag meleg időjárást, melyhez kitűnő szél társult.

A szél kitartott a verseny idejére is, így a rendezők által tervezett kilenc futam mindegyike teljesült. Az alapszakaszt követően hét versenyzőnk az arany, négy az ezüst és három a bronz csoportba került. Az arany csoportban küzdők az egész verseny alatt szép teljesítményt mutattak. Futamgyőzelmek, „tízen belüli” helyezések jellemezték a fiúkat.  A szép vitorlázásnak köszönhetően, a díjkiosztó ünnepségen Jeney Máté második, De Jonghe Arthur negyedik helyének tapsolhattunk. Máté az előkelő helyezésével megnyerte a serdülő kategóriát. A Lászlófy testvérek nagy küzdelemben a tizenhat illetve tizennyolcadik helyen végeztek. Nem sokkal tőlük lemaradva huszonhatodik lett Pavlik András. Kocsis Bálint az aranycsoport harminchetedik, míg Gereben Pali az ötvennegyedik helyén végzett.

Az ezüst csoportban Kalmár Zalán a huszonötödik helyet szerezte meg, míg a verseny legfiatalabb versenyzőjének számító Jeney Kristóf a hatvanegyedik lett. Ralovich Dávid sajnos csak a hatvannyolcadik helyig jutott, viszont a szintén ifjonc Szentiványi András hetvenkettedik lett.

A bronz csoportban fejezte be a versenyt Argay Bence, aki harminc egyedik lett és Illanitz Igor, aki hatvanadik lett.

A Spartacus élvonalbeli Optimistesei a Mikulás Kupák történetének legjobb eredményeit érték el ezen a versenyen, s örömteli, hogy a felnövők között is születtek jó eredmények.

Laser osztályban is részt vettünk a küzdelmekben. Itt Tenke Áronnak sikerült a legjobban a verseny, huszonegyedik lett. Őt követte Argay Balázs a huszonkilencedik helyével. A hatvanöt indulót számláló mezőny második felében végzett Oláh Gergő és az újonc Bednár Andris. Áront és Balázst néhány rajtbüntetés sújtotta, e mellett csak egy-egy futamban tudtak tudásuknak megfelelő futameredményt elérni.

Az Optimist csapat legközelebb január elsején Nápolyba utazik. A szurkolást megköszönve, boldog, békés karácsonyt kívánunk!

Török Peti

+ Eredmények

mikulas2014